Den femte konfluxen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den femte konfluxen
FörkortningD5K
KampanjvärldEreb Altor
Utgivning1994
TypÄventyr
SystemDrakar och Demoner (1991)
SpråkSvenska
KonstruktionErik Granström
IllustrationerPeter Bergting
Grafisk formHåkan Ackegård
OmslagGreg Hildebrandt
KartorHåkan Ackegård, Åsa Hedenskog, Ann-Sophie Qvarnström
ProduktionNils Gulliksson
FormatTvå häften (G5, 96 resp. 32 sidor) samt spelplan (A2)
RedigeringHenrik Strandberg
FörlagÄventyrsspel (Target Games)
TryckTryckproduktion, Västerås

Den femte konfluxen, den fjärde och sista delen i Erik Granströms "Konfluxsvit", är ett äventyr till rollspelet Drakar och Demoner utgivet 1994. Den femte konfluxen var också det sista äventyret som gavs ut innan den nya versionen av Drakar och Demoner med kampanjvärlden Chronopia introducerades.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Det är nu bara veckor kvar innan den femte konfluxen infaller. Något verkar emellertid vara fel: stjärnorna pekar inte ut en plats där konfluxen kommer att ha sitt fokus, utan två. Den ena punkten ligger i närheten av byn Clusta Noba på den arkiska ön Marjuras östra kust, medan den andra ligger i Trakoriska sjön, några mil utanför ön Stegos. Samtidigt som flera makter drar ihop sina truppstyrkor för att kunna besätta Clusta Noba och därigenom behärska konfluxen så måste rollpersonerna ta reda på varför konfluxpunkten delat sig i två och, innan konfluxen inträffar, försöka ena de två punkterna. I annat fall kommer världen att slitas sönder av krig.

Uppbyggnad[redigera | redigera wikitext]

Den femte konfluxen har en mycket komplicerad uppbyggnad: dels det egentliga äventyret där rollpersonerna måste finna de sista ledtrådarna till när, var och hur konfluxen inträffar och dels ett övergripande krigsspel där fyra konkurrerande makter manövrerar sina styrkor på och runt ön Marjura i hopp om att behärska konfluxpunkten i rätt ögonblick. För att spelas fullt ut krävs två spelledare med varsin spelgrupp varav den ena med fyra spelare. Den ena, egentliga, spelgruppen spelar rollpersonerna medan den andra spelgruppen spelar några viktiga spelledarpersoner samt sköter det övergripande brädspelet.