Den lilla sjöjungfrun – Sagan om Ariel

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den lilla sjöjungfrun – Sagan om Ariel
(The Little Mermaid: Ariel's Beginning)
RegissörPeggy Holmes
ProducentKendra Halland
ManusRobert Reece, Evan Spiliotopoulos
Baserad påDen lilla sjöjungfrun av
Hans Christian Andersen
SkådespelareJodi Benson
Samuel E. Wright
Sally Field
Jim Cummings
BerättareSamuel E. Wright
OriginalmusikJames Dooley
Jeanine Tesori (sånger)
DistributionWalt Disney Studios Home Entertainment
Premiär
Speltid77 minuter
LandUSA
Språkengelska
FöregångareDen lilla sjöjungfrun II – Havets hemlighet (2000)
IMDb Elonet

Den lilla sjöjungfrun – Sagan om Ariel (engelska: The Little Mermaid: Ariel's Beginning) är en animerad film från 2008 av Walt Disney Pictures. Denna film tar vid åren innan historien som den första filmen (Den lilla sjöjungfrun) utspelar sig. För första gången får man se Ariels mor, drottning Athena. Filmen släpptes direkt till video i DVD-region 1 den 26 augusti 2008.[1]

Handling[redigera | redigera wikitext]

I havsriket fylls allt med musik och glädje, tack vare kung Tritons älskade hustru Athena och deras sju döttrar. Men plötsligt en dag dyker ett piratskepp upp och havsfolket måste fly. Athena ska precis hämta sin speldosa som hon har fått av Triton, men hon blir rammad av skeppet och omkommer. Kungen blir förkrossad, och mitt i all sorg utvecklar han ett starkt hat mot allt mänskligt och förbjuder musiken.

Flera år har gått och de sju prinsessorna har fått en barnflicka vid namn Marina, som verkar vara väldigt jobbig. Ariel, den yngsta systern, tycker att allt verkar tråkigt, att de gör samma saker hela tiden. En dag får hon följa med fisken Blunder till en grotta där musiken spelas på för fullt. Ariel blir förvånad när hon upptäcker krabban Sebastian, kungens rådgivare, i bandet. Hon börjar minnas sin mor och glädjen som en gång fanns innan allt försvann och beslutar sig för att visa platsen för sina systrar.

Svenska röster[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]