Den onda dockan 2

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Den onda dockan 2
(Child's Play 2: Chucky's Back)
Genre Skräck, Komedi
Regissör John Lafia
Manus Don Mancini
Skådespelare Brad Dourif, Alex Vincent
Premiär 1990
Speltid 84
Land USA
Språk Engelska
IMDb

Den onda dockan 2, originaltitel Child's Play 2: Chucky's back, är en amerikansk skräckfilm från 1990 med Cathrine Hicks och Alex Vincent i huvudrollerna.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Två år efter att Barclay-familjen och kommisarie Mike Norris lyckades döda mördardockan Chucky har numera ``mördardockan´´ blivit återuppbyggd av leksaksföretaget Play Pals för att bevisa att det inte är något fel med dockorna. Andys historia om Chucky har mördat ett antal personer har företaget fått lida stora ekonomiska förluster. En av männen som jobbar på den nya Chucky-dockan blir dödad i en elchock och för att mörklägga hela olyckan ber företagsledaren Mr Sullivan sin assistent Mattson att göra sig av med Chucky.

Under tiden är Andy på ett fosterhem efter att hans mamma har blivit skickad till ett mentalsjukhus angående historien om Chucky. Han blir adopterad av Phil och Joanne Simpson. I hans nya hem träffar han och blir vän med sin fostersyster Kyle.

På kvällen så stannar Mattson vid en spritaffär och i bilen så använder den återuppstådde Chucky telefonen för att ringa Grace som är chef för Andys fosterhem. Han ljuger om att han är en av Andys släktingar för att kunna få adressen till hans nya hem. Chucky kapar bilen och tvingar Mattson att köra till Andys hem samtidigt som han håller en pistol för att skrämma honom. När dem väl är framme så stryper han Mattson med en plastpåse.

När Chucky kommer in i huset råkar han aktivera Tommy, en annan Good-Guy docka och slår sönder honom med Joannes statyängel. Han begraver sedan dockan i trädgården och tar hans plats som Tommy. Phil straffar barnen med utegångsförbud i tron med att dem förstörde statyn. Efter att Andy har spenderat dagen med Kyle så väntar Chucky på mörkrets inbrott och binder Andy vid hans säng och påbörjar ritualen för att besitta hans kropp. Men han blir avbruten av Kyle, som smög ut ur huset och klättrar in genom Andys fönster. Andy säger att Chucky band fast honom och Phil tar dockan och slänger den i källaren.

Nästa dag så liftar Chucky med Andys buss som går till skolan som han ska gå i. Andys lärare Miss Kettlewell hittar något fult ord som Chucky skrev på Andys arbetsblad. I tron med att Andy gjorde det så beordrar hon Andy av att stanna i klassrummet och låser Chucky i garderoben. Andy lyckas fly genom fönstret och Chucky slår Kettlewell till döds med en trälinjal. Efter att Andy säger att Chucky gör så att han får problem så överväger Phil på att skicka honom till fosterhemmet igen.

Samma kväll så försöker Andy döda Chucky med en elsåg men Chucky hoppar på honom. När Phil går ner för att reda ut situationen så lägger Chucky krokben för Phil och han ramlar ner för trappan och bryter nacken och dör. Joanne tror att Andy dödade honom och skickar honom till fosterhemmet. Senare så upptäcker Kyle den begravda dockan i trädgården och inser att Andy talade sanning och rusar in i huset och hittar Joanne död med halsen avskuren. Chucky attackerar Kyle och tvingar henne att köra till fosterhemmet. Där, i ett falskt alarm dödar Chucky Grace och beordrar Andy att åka till Play Pals-fabriken för att besitta hans kropp.

Kyle följer Andy och Chucky till fabriken. Efter att har slagit Andy medvetslös så misslyckas Chucky med att besitta Andys kropp med tanke på att han har varit för länge i dockans kropp. Chucky bestämmer sig för att döda både Andy och Kyle men i jakten så förlorar han sin ena hand och ersätter den med sin kniv. Chucky dödar en arbetare på fabriken. Kyle och Andy lyckas göra så att Chucky förlorar sina båda ben men han följer fortfarande efter dem. Dem häller kokhett smält plast över honom och sätter sedan en luftslang i Chuckys mun som gör att hans huvud exploderar som slutligen dödar honom.

Andy och Kyle går ut ur fabriken för att bege sig hem. Andy frågar vart hemmet ligger och Kyle svarar att hon har ingen aning.

Tagline[redigera | redigera wikitext]

  • Sorry Jack... Chucky's back!

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen regisserades av John Lafia och är 84 minuter lång. Detta är den andra delen i en serie som påbörjades om dockan Chucky och hans försök till att återfå en mänsklig kropp. Denna film har gjort ett genrebyte från att vara en renodlad skräckfilm till att lägga in mer komiska inslag.

Övriga filmer i serien[redigera | redigera wikitext]

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]