Den onda dockan 2

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Den onda dockan 2
(Child's Play 2: Chucky's Back)
Genre Skräck, Komedi
Regissör John Lafia
Manus Don Mancini
Skådespelare Brad Dourif, Alex Vincent
Premiär 1990
Speltid 84
Land USA
Språk Engelska
IMDb

Den onda dockan 2, originaltitel Child's Play 2: Chucky's back, är en amerikansk skräckfilm från 1990 med Cathrine Hicks och Alex Vincent i huvudrollerna.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Detta är uppföljaren till 1988 års Den onda dockan där en seriemördare med hjälp av voodookrafter placerar sin själ i en docka och på jakt efter en ny mänsklig kropp terroriserar den lilla pojken Andys familj. I denna uppföljare återmonteras Chucky efter att ha brunnit upp i originalfilmen, för att återigen komma efter Andy, som är den ende som kan byta kropp med Chucky. Detta ska vara eftersom Andy var den första som fick reda på dockans egentliga identitet. Andy, som nu har blivit adopterad, har svårt att bli trodd av sin nya familj som inte kan förstå att en docka kan vara vid liv, men de blir snart varse om det faktiskt är så.

Tagline[redigera | redigera wikitext]

  • Sorry Jack... Chucky's back!

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen regisserades av John Lafia och är 84 minuter lång. Detta är den andra delen i en serie som påbörjades om dockan Chucky och hans försök till att återfå en mänsklig kropp. Denna film har gjort ett genrebyte från att vara en renodlad skräckfilm till att lägga in mer komiska inslag.

Övriga filmer i serien[redigera | redigera wikitext]

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]