Den onda dockan 3

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Den onda dockan 3
(Child's Play 3: Look who's stalking)
Genre Skräck, Komedi
Regissör Jack Bender
Manus Don Mancini
Skådespelare Brad Dourif, Justin Whalin
Premiär 1991
Speltid 91
Land USA
Språk Engelska
IMDb

Den onda dockan 3 (engelsk originaltitel: Child's Play 3: Look who's stalking) är en amerikansk skräckfilm från 1991 med Brad Dourif och Justin Whalin i huvudrollerna.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Åtta år har gått sedan Chucky för andra gången återuppstod och försökte besitta Andys kropp och nu har företaget Play Pals efter dålig publicitet angående den negativa historien runt dockan och har nu börjat återigen tillverkat Good Guy dockorna. Företaget släpper ut en ny version av dockorna och Chuckys kvarlevor återanvänds. Men kvarlevorna innehåller seriemördaren Charles Lee Rays själ och snart är Chucky återupplivad. Chucky ges till företagsägaren Mr Sullivan som han senare stryper till döds. Han använder sedan en dator för att kunna spåra Andys nuvarande plats.

Efter att ha fortfarande problem med sitt förflutna om Chucky så har 16-årige Andy Barclay hamnat på militärskolan Kent Millitary Academy efter att har inte kunnat hamna på något fosterhem. Skolans kommendör Cochran registrerar honom och ber Andy att glömma sina fantasier angående dockan. Andy blir vän med kadetterna Harold Aubrey Whitehurst, Ronald Tyler och Kristin DeSilva som han senare bildar ett förhållande med. Han träffar också Brett C. Shelton, en löjtnant som avsiktligt mobbar kadetterna.

Kort efter att Andy har kommit till skolan så blir den unge pojken Tyler bedd om att lämna in ett paket till Andys rum. Han upptäcker att inuti paketet finns en Good Guy docka och i spänning tar han den till källaren för att öppna lådan men Chucky bryter sig ut ur lådan. Chucky kommer ihåg att han kan besitta den första personen som känner till hans identidet (och med en ny kropp) berättar han för Tyler om sin hemlighet. Men när Chucky ska besitta Tyler så blir han störd av Cochran som slänger honom i sopbilen. Men Chucky flyr genom att lura in chauffören in i bilens kompaktor och krossar honom.

På natten så attacker Chucky Andy och berättar hans planer om att besitta Tyler. Innan Andy kan attackera Chucky så kommer Shelton in och tar dockan. Andy försöker ta tillbaka dockan men Shelton kommer på honom. Efter att dockan har försvunnit så misstänker Shelton att någon har stulit den. Han tvingar kadetterna att göra övningar på bakgården som bestraffning.

Andy försöker förgäves varna Tyler angående Chucky. Samma dag så lurar Chucky in Tyler i en kurragömma lek in i Cochrans kontor där han försöker besitta Tyler igen. Men han blir störd av DeSilva och lite senare Cochran. Cochran stöter på den knivviftande Chucky och mötet ger honom en chock som gör att han dör i en hjärtinfarkt. Chucky dödar senare den småelake frisören Sergeant Botnick genom att hugga halsen av honom med ett rakblad.

Trots Cochrans död så bestämmer sig Sgt. Clark att skolans årliga krigsspel ska hållas ändå med Andy och Shelton på samma lag. I hemlighet så byter Chucky det röda lagets färgkulor på deras gevär med riktiga kulor. När spelet börjar så tvingar Chucky Tyler att stanna så att han kan besitta honom. Tyler hugger honom i axeln med en fickkniv och flyr samtidigt som han försöker hitta Andy. Chucky anfaller DeSilva och håller henne som gisslan i ett försök att lura båda lagen för att slåss mot varandra för att rädda henne. Chucky tvingar Andy att byta Tyler mot DeSilva.

Det röda laget dyker upp och avfyrar omedvetet sina riktiga kulor och Shelton dör i korselden. I kaoset så flyr Tyler och innan han tar upp jakten så kaster Chucky en granat mot kadetterna. Whitehurst ser faran och hoppar på granaten och offrar sig själv för att rädda dem andra.

Jakten leder till ett spökhus på en festival. Tyler försöker be vakten att skydda honom men Chucky dödar vakten och kidnappar Tyler. I eldstriden så skjuter Chucky DeSilva i benet och Andy står kvar att kämpa mot Chucky ensam. När Tyler slår sig medvetslös så ser Chucky tillfället att besitta honom men Andy träder in och skjuter honom upprepade gånger. I sitt raseri försöker Chucky strypa Andy men använder Tylers fickkniv för att hugga av Chucky hand som gör att han faller mot sin död i en enorm fläkt som hugger honom i bitar.

Senare så blir Andy förd till polisen för att bli förhörd medans DeSilva blir körd till sjukhus och Tylers öde blir okänd.

Tagline[redigera | redigera wikitext]

Se vem som förföljer dig! Det kommer en tid då vi måste slänga bort våra leksaker. Men det finns en leksak som inte vill bli bortslängd!

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen regisserades av Jack Bender och är 91 minuter lång. Detta är den tredje delen i en serie som påbörjades om dockan Chucky och hans försök till att återfå en mänsklig kropp. Filmen följer tvåans genrebyte och är fylld med ännu fler komiska inslag istället för att vara renodlad skräck. I en av Chuckyfilmerna slänger Chucky ner ett spädbarn på ett järnvägsspår när tåget kommer. Två 10-åriga pojkar från England såg filmen och kidnappade sedan en 2-årig pojke och gjorde samma sak som Chucky.[källa behövs]

Övriga filmer i serien[redigera | redigera wikitext]

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]