Den onda dockan 3

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Den onda dockan 3
(Child's Play 3: Look who's stalking)
Genre Skräck, Komedi
Regissör Jack Bender
Manus Don Mancini
Skådespelare Brad Dourif, Justin Whalin
Premiär 1991
Speltid 91
Land USA
Språk Engelska
IMDb

Den onda dockan 3 (engelsk originaltitel: Child's Play 3: Look who's stalking) är en amerikansk skräckfilm från 1991 med Brad Dourif och Justin Whalin i huvudrollerna.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Detta är den andra uppföljaren till 1988 års Den onda dockan där en seriemördare med hjälp av voodookrafter placerar sin själ i en docka och på jakt efter en ny mänsklig kropp terroriserar pojken Andy. I denna uppföljare återkommer Chucky ännu en gång. Åtta år har passerat sedan Andy senast såg Chucky. Andy är numera placerad på militärskola efter flera bråk. Hit kommer Chucky återigen för att ta över en mänsklig kropp.

Tagline[redigera | redigera wikitext]

Se vem som förföljer dig! Det kommer en tid då vi måste slänga bort våra leksaker. Men det finns en leksak som inte vill bli bortslängd!

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen regisserades av Jack Bender och är 91 minuter lång. Detta är den tredje delen i en serie som påbörjades om dockan Chucky och hans försök till att återfå en mänsklig kropp. Filmen följer tvåans genrebyte och är fylld med ännu fler komiska inslag istället för att vara renodlad skräck. I en av Chuckyfilmerna slänger Chucky ner ett spädbarn på ett järnvägsspår när tåget kommer. Två 10-åriga pojkar från England såg filmen och kidnappade sedan en 2-årig pojke och gjorde samma sak som Chucky.[källa behövs]

Övriga filmer i serien[redigera | redigera wikitext]

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]