Doc Martin

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Doc Martin är en brittisk TV-serie från 2004 och handlar om dr Martin Ellingham, som på grund av blodfobi inte längre kan arbeta som kirurg. Han flyttar från London till en liten kuststad i Cornwall för att istället bli husläkare. Doc Martin saknar även sociala förmågor och ses som burdus då han säger vad han tycker utan några som helst försköningar. Han har det inte lätt i byn då han ses som en snobb och blir ofta föremål för skratt från byborna. Själv vill han bli tilltalad som Doc Ellingham men de flesta i byn envisas med att kalla honom för Doc Martin.

Det är samtidigt en kärlekshistoria mellan doktor Ellingham och Louisa Glasson. Det går inte smärtfritt och mycket beroende på Doc Martins oförmåga att bete sig i sociala sammanhang.

Serien har gått i sju säsonger plus ett specialavsnitt; totalt 54 avsnitt har gjorts. En åttonde säsong är planerad att sändas under 2017.

Denna serie klassas som en dramakomedi, då man får sig många goda skratt på grund av Martins oförmåga att umgås med andra människor.

I Storbritannien visas serien av ITV, i Sverige av Kanal 9 & Hallmark Channel, senare på TV 8.

Skådespelare (urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]