Dog With a Blog

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Dog With a Blog är amerikansk TV-serie som började sändas på Disney Channel den 12 oktober 2012 (den 13 april 2013 på danska, finska, norska och svenska Disney Channel). Serien handlar om två styvsyskon, Avery (Genevieve Hannelius) och Tyler (Blake Michael) som bor med Averys mamma Ellen (Beth Littleford) och Tylers pappa Bennett (Regan Burns) samt Tylers yngre syster Chloe (Francesca Capaldi). En dag adopterar familjen hunden Stan (Stephen Full). Men de visste inte att Stan kan prata och att han har en blogg ... Bara Avery, Tyler och Chloe vet att han kan prata och tillsammans kämpar de för att bevara hemligheten så att föräldrarna inte får reda på det.

Serien sändes under tre säsonger.

Karaktärerna[redigera | redigera wikitext]

Avery Jennings näst äldst men betydligt smartast förutom i matte är väldigt klok och omtänksam. Hon brukar få råd av stan angående relationsproblem med kompisar och ger Stan råd ibland som är hennes närmaste vän. Hon stör sig på att Tyler inte tar skolan på allvar men det slutar alltid med att de blir sams. Hennes och Chloes relation är typisk syskon även om hon inte tillbringar så mycket tid med Chloe.

Tyler James är det äldsta syskonet och familjens tjejtjusare och är bäst på matte trots att han inte gillar det. Han är skolans populäraste kille och bråkar med Avery även om de blir vänner på slutet. Han och Stans relation är som bröder. De kan snacka om grejer som bara angår killar men han brukar bli retad av Chloe och Avery bara på skoj. Han är väldigt kär i sitt hår och lyckas ofta bli bra på grejer snabbt som att skulptera till Averys svartsjuka men är väldigt snäll också och ställer upp för Avery.

Chloe James är familjens yngsta syskon. Hon är väldigt jobbigt att stå utt med och gör saker som hon inte borde göra som att spola ner en tennisboll i toaletten och är föräldrarnas favorit. Hon kan vara väldigt snäll också. Hon tillbringar mest tid med Stan och de gör allt från spela måla och leka tillsammans. Hon är väldigt jobbigt men mognar mer och mer i säsongerna och hon sägs ha en livlig fantasi med sina låtsas vänner som fru grimmons.

Stan mordecai james är familjens hund som kan prata. Hunden som spelar honom är en siberian husky men hans ska vara en Border collie i själva serien. Han är väldigt smart och kan köra bil och dansa tango. Han ska vara 28 år i hundår men 5 år i människo år syskonen håller det hemligt att han kan prata så vetenskapsmän inte ska ta honom och göra experiment på honom. Han och Chloe leker med allt och han och Avery tar känslor mer på allvar och Tyler är som hans bror. Han och Ellen kommer inte alltid överens med det faktum att Ellen hatar hundar efter en incident med en tidigare hund.

Bennet James är familjens far och är en världskänd barnpsykolog han är väldigt egenkärlek men bryr sig om barnen och Ellen. Han vill ha kul med barnen för att inte vara som hans egen far och försöker komma på barnknep för att visa vilken bra psykolog han är.

Ellen Jennings är familjens mor och är också egenkär. Hon är väldigt snäll och vill känna sig behövd när barnen går till Bennet för att fråga om råd. Hon och Stan drar inte alltid jämnt då hon hatar hundar efter att hon var kompis med en hund som övergav henne en dag vilket fått Stan att mjukna lite med henne. Hon är värdelös på att laga mat så familjen säger att de ska berätta hur god mat hon gör till Frida på grillen-en restaurang och går dit utan Ellen. Hon är osäker och vill bara ha en komplimang.