Drop Dead Diva

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Drop Dead Diva
Genre Komediserie / Dramaserie
Skapad av Josh Berman
Medverkande Brooke Elliott
Margaret Cho
April Bowlby
Musik Scott Starrett
Antal avsnitt 78
Längd (per avsnitt) ca. 45 minuter
Antal säsonger 6
Land USA
Språk Engelska
Produktion
Produktionsbolag Sony Pictures Television
Sändning
Originalkanal Lifetime
Originalvisning 2009-2014
Ljudformat stereo
Status I produktion
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

Drop Dead Diva är en amerikansk dramakomediserie som debuterade på Lifetime den 12 juli 2009. De en timme långa avsnitten, som skapas av Josh Berman, produceras av Sony Pictures Television.

Serien handlar om Deborah "Deb" Dobkins (Brooke D'Orsay), en blond, extremt ytlig ung kvinna som söker modelljobb. När hon blir dödad i en bilolycka och hennes själ kommer till himlen förklaras hon som en "zero-zero". En person som varken har gjort några goda gärningar eller onda. Deborah gillar inte vad hon hör och blir beslutsam att ändra på hur himlens portvakt, Fred, ser på henne. Hon trycker på en knapp som ska få henne att återvända till sin gamla kropp. Dessvärre går något fel och Deborahs själ hamnar i den nyligen avlidna Jane Bingums kropp (Brooke Elliott). Jane är en superbegåvad, smart och hårt arbetande advokat. Från en början livrädd, börjar Deborah - i sin nya kropp - att upptäcka meningen med inre skönhet samtidigt som hon jonglerar ett nytt krävande jobb med helt nya bekantskaper.

Drop Dead Diva sågs av 2.8 miljoner amerikaner under premiären. Serien har sedan dess även börjat visas internationellt, bland annat i Polen, Sverige, Australien, Mexiko och Japan. Serien förnyades med en fjärde säsong den 22 september 2012. Den 15 januari 2013, meddelade Lifetime att serien inte kommer förnyas för en femte säsong. Sen dess har både en femte och sjätte säsong tillkommit.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

DVD[redigera | redigera wikitext]

Säsong Episoder Release datum
Region 1 (USA och Kanada) Region 2 (Europa)
Säsong 1 13 1 juni 2010 28 juni 2010
Säsong 2 13 3 maj 2011 TBA
Säsong 3 13 TBA TBA

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]