Ducktales 2

Från Wikipedia
Ducktales 2
ÅrNES
JP: 23 april 1993
NA: Juni 1993
EU: 1993
Game Boy
JP: 3 december 1993
NA: November 1993
UtvecklareCapcom
UtgivareCapcom
Mattel (Australien - NES)
Nintendo Australia
GenrePlattformsspel
Antal spelare1
FormatNES
Game Boy
MedieformatKassett
InenheterHandkontroll
Arbetslag
ProducentTokuro Fujiwara
SpeldesignIchirou Mihara
MusikMinae Fujii
Spelserie
FöregångareDucktales

Ducktales 2 är ett datorspel baserat på Disneys TV-serie Ducktales. Det släpptes först i USA till NES av Capcom 1993. Spelet finns med i The Disney Afternoon Collection.[1]

Handling[redigera | redigera wikitext]

När spelet börjar springer knattarna till Joakim med en pappersbit, som visar sig vara en skattkarta, ritad av Fergus von Anka. Skattkartan hittade knattarna i Joakim von Ankas källare.[2] Joakim beslutar sig för att hitta skatten som Fergus gömt, ovetande om att Guld-Ivar Flinthjärta också är ute efter den.

Jakten går till Niagarafallen, ett piratskepp i Bermudatriangeln, Mu, Egypten och Skottland. På varje plats finns en unik skatt, som vaktas av en boss. Efter att huvudnivåerna avklarats kidnappas Anki av Flinthjärta, och hålls som gisslan ombord på pirateskepepet i Bermudatriangeln. Joakim anländer och ger Glomgold skatterna, men upptäcker att "Flinthjärta" är en förklädd robot vid namn D-1000, programmerad att förgöra Joakim. Då D-1000 besegrats, sänker Flinthjärta skeppet, och försöker få med sig Joakim och skatterna ner på havets botten.

Joakim och Anki flyr från skeppet, men skatterna sjunker. Joakim är ändå glad att familjen klarade sig. Just då dyker Sigge McKvack upp och lyckas hämta skatterna. Om Joakims sisa skatt hittas, meddelar Joakim att han gömde den från Flinthjärta genom att stoppa den i hatten. Om spelaren inte lyckats komma åt några pengar ändras slutscenerna, och i stället dyker Flinthjärta upp i TV-rutan, och hyllas för att han hittade skatten, till Joakims stora förtvivlan.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, 9 oktober 2012.

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]