Dusan Umičević

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Dusan Umičević
Dusan Umičević och Patrik Ross
Född3 november 1983 (39 år)
Dubica, Jugoslavien
Nationalitetsvensk
Yrke/uppdragjournalist, sportkommentator, programledare

Dusan Umičević, född 3 november 1983 i Dubica[förtydliga] i Jugoslavien, är en svensk sportjournalist. Han är bror till ishockeyspelaren Dragan Umičević och sambo med journalisten och programledaren Rebecca Randhawa.[1]

Umičević kom som femåring tillsammans med familjen till Köping. Han har utbildat sig till journalistUmeå universitet och Mittuniversitetet men har även examen i engelska från Greenwich University i London. Han arbetade på Expressen 2006, Dagens Nyheter 2006–2007 och TV4 2008–2010.

Umičević började arbeta på sporten på Sveriges Television 2010 och är såväl reporter och kommentator som programledare för bland annat Sportnytt och Sportspegeln. Umičevićs specialområde är ishockey. Han är delaktig i kanalens ishockeysändningar från Champions Hockey League, Euro Hockey Tour, junior-VM, dam-VM med mera. Han har även bloggat om ishockey på kanalens webbplats[2]. Umičević ses även i kanalens andra sportsatsningar, bland annat under SM-veckan [3]. Han har även varit programledare för ishockeysatsningar i Gomorron Sverige[4].

Källor[redigera | redigera wikitext]