Dust: A Tale of the Wired West

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Dust: A tale of the Wired West
Originaltitel Dust: A tale of the Wired West
År 1995
Utvecklare Cyberflix
Utgivare GTE Entertainment (PC)
Genre Äventyr
Antal spelare Singleplayer
Format Windows, Macintosh
Medieformat CD,
Arbetslag
Producent Cyberflix
Distribution
USA 1995
Åldersrekommendation
ESRB T
Datorspelsportalen

Dust: A Tale of the Wired West är ett amerikanskt datorspel tillverkat för PC och Macintosh. Det släpptes den 30 juni 1995, producerades av Cyberflix och publicerades av GTE Entertainment.

Spelet är ett vilda western-spel, där spelaren spelar en karaktär som kallas för "främlingen reser runt i en gammal westernstad i New Mexico. Året är 1882.

Rollfigurerna i Dust är fotograferingar av professionella skådespelare, som man sedan skapade ihop en animerad dialog av. I spelet Titanic: Adventure Out of Time som kom ett år senare, använde man samma teknik.

Sammandrag[redigera | redigera wikitext]

Spelet börjar med en animerad filmsekvens där "främlingen" spelar kort med en "The kid" - spelets skurk. Främlingen upptäcker att The Kid fuskar, och hugger till honom och springer sedan ut ur saloonen. Främlingen hittar sedan till en stad som heter Diamondback, New Mexico, en ökenstad. Han har inte tillräckligt med respekt, och måste försöka skaffa det själv. Det finns en del minispel i Dust såsom Black Jack och Poker, där spelaren kan spela ärligt eller fuska. Även olika skjutbanor förekommer, som bevisar att spelaren längre in i handlingen måste vara snabb och effektiv.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]