Ebba Hultkvist Stragne

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Ebba Hultkvist)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ebba Hultkvist Stragne
FöddEbba Johanna Birgitta Hultkvist
26 september 1983 (39 år)
Sollentuna, Sverige
Andra namnEbba Hultkvist
Utbildad vidHandelshögskolan i Stockholm
Aktiva år1997
MakePhilip Stragne
Betydande roller
Wilma Steen i Skärgårdsdoktorn
Lina i Festival
Josephine Sparre i Den inre cirkeln
IMDb SFDb

Ebba Johanna Birgitta Hultkvist Stragne, född Hultkvist den 26 september 1983 i Sollentuna, är en svensk skådespelare och PR-konsult. Hon är främst känd från TV-serien Skärgårdsdoktorn.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Hultkvist blev 1997 som 14-åring känd i rollen som läkardottern Wilma Steen i SVT:s TV-serie Skärgårdsdoktorn som sändes under tre år och fick stort genomslag. Hon fick därefter huvudrollen i långfilmen Festival från 2001 och under de följande åren medverkade hon även i några andra svenska filmer. Hon deltog i TV 4:s program Let's Dance 2007, där hon tävlade tillsammans med Jonathan Näslund; paret åkte ut i avsnitt 9.

I slutet av 2012 spelade hon huvudrollen i en sing-a-longuppsättning av AskungenMaximteatern.[1] Hultkvist har även gjort rösten till Ronja i datorspelet Ronja Rövardotter från 2000-talet. Hon tävlade i TV-programmet På spåret tillsammans med sin gamla medspelare Samuel Fröler år 2018 och 2019.

Senare verksamhet[redigera | redigera wikitext]

Hultkvist har avlagt civilekonomexamen vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon har arbetat som projektledarebokförlaget Natur & Kultur, som konsult och projektledare på PR-byrå, med skoförsäljning i England och varit volontär för Röda KorsetAstrid Lindgrens barnsjukhus.[2] Hultkvist arbetar sedan 2013 som PR-konsult inom medierelationer och opinionsbildning.[3][4]

Familj[redigera | redigera wikitext]

Ebba Hultkvist Stragne är gift och har två döttrar födda 2013 och 2016.[5][6]

Filmografi[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]