Eddie Bracken

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Eddie Bracken.

Edward Vincent "Eddie" Bracken, född 7 februari 1915 i Astoria i Queens, New York, död 14 november 2002 i Montclair, New Jersey, var en amerikansk skådespelare.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Han studerade vid Professional Children's School i New York och debuterade som sångare och dansare innan han var ens tio år fyllda. Som barn medverkade han i fyra kortfilmer med de berömda Our Gang. Han hade en del framgångar på Broadway och gjorde filmdebut 1941. Han rönte stor framgång för sin roll i Miraklet. Hans popularitet avtog i början på 1950-talet och han drog sig tillbaka från filmen 1953. Bracken medverkade sedan på scen och i TV, men återkom så småningom till filmen.

Han planerade i början på 1970-talet att starta ett teaterkompani med filialer över hela USA, men idén misslyckades och han led en svår ekonomisk förlust - två miljoner dollar.

Eddie medverkar bland annat i en filmkomedi, Out Of This World från 1945 - där han spelar en budkille som hamnar bakom sångmikrofonen och sjunger med en röst som var en exakt kopia av Bing Crosby.

Filmografi i urval[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]