Ellinor Persson

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Ellinor Persson, tidigare gift Geete, född 5 oktober 1965 i Sveg och uppväxt i Sundsvall, är en svensk programledare.

Persson kom på andra plats i Fröken Sverige 1988 och hade uppdrag som konferencier på olika ställen när hon träffade den avlägset bekante Jan Trolin som uppmanade henne att söka som programledare till SVT:s ungdomsredaktion i Växjö. Hon anställdes hösten 1989 och arbetade som programledare för Kosmopol och Unga tvåan.[1] 1990- 1992 ledde hon tillsammans Jan Trolin programmet Vi i femman, som sändes från Göteborg.

År 1997 drabbades hon av sköldkörtelsvikt (hypotyreos) i samband med sitt första barns födelse och var därför borta från medierna en längre tid. Efter tre år på TV3 började hon med nöjesmagasinet Hot PepperKanal 5.[2] Programmet lades ned efter tre veckor.

Tillsammans med Dick Harrison vann hon På spåret 2004 efter att ha slagit Stefan Holm och Ingela Agardh i finalen. 2013 upprepade de bedriften genom att i finalen besegra Lennart Dahlgren och Cecilia Hagen.

Karriär[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Peter Öhman. "Kosmopolare". Expressen 22 februari 1991, Fredags-bilagan
  2. ^ Juan Martinez. "Ny kanal för Ellinor". Expressen 12 augusti 1998

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Camera-photo.svg Denna biografiska artikel om en svensk person behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.