En extremt långbent film

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
En extremt långbent film
(An Extremely Goofy Movie)
GenreAnimation/Komedi/Familjefilm
RegissörDouglas McCarthy
ProducentLynne Southerland
ManusScott Gorden
Hillary Carlip
SkådespelareBill Farmer
Jason Marsden
Jeff Bennett
Jim Cummings
OriginalmusikSteve Bartek
Premiär29 februari 2000
(USA)
Speltid76 min
LandUSA USA
Australien Australien
SpråkEngelska
IMDb SFDb

En extremt långbent film (engelska: An Extremely Goofy Movie) även känd som Långben på äventyr (engelska: A Goofy Movie 2), är en animerad film från år 2000. Filmen är den fristående uppföljaren till Janne Långben - The Movie. Båda filmerna är baserade på TV-serien Långbens galna gäng. Den släpptes direkt till video i USA och Kanada den 29 februari år 2000.[1]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Det har blivit dags för Långbens skateboardåkande son Max, att tillsammans med sina kompisar P.J och Bobby, flytta hemifrån och studera på college. I samma tid får Långben sparken från sitt jobb, en leksaksfabrik. Han beger sig till arbetsförmedlingen, där de säger att utan en akademisk examen blir det inget nytt jobb. Han måste därför börja skolan igen och blir klasskamrat med sin son. Detta till Maxs förtvivlan då Långben klär sig i sjuttiotalstil med utsvängda byxor och krullig peruk. Och det blir inte bättre när Långben värvas till motståndarlaget i skateboard inför den stora idrottstävlingen.

Röster (originalversion)[redigera | redigera wikitext]

Svenska röster[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”En extremt långbent film”. Disneyania. 26 augusti 2005. http://www.d-zine.se/filmer/extremelygoofymovie.htm. Läst 20 augusti 2016. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]