Engelsk lakritskonfekt

Från Wikipedia
Version från den 5 mars 2015 kl. 12.35 av Kyllo (Diskussion | Bidrag) (Gjorde redigering 29578634 av 90.231.60.179 (diskussion) ogjord. Den typen av uppgifter kräver källa.)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Engelsk lakritskonfekt.

Engelsk lakritskonfekt eller engelsk konfekt (engelska: liquorice allsorts) är en godisblandning baserad på lakrits. Dessa sötsaker är gjorda av lakrits, socker, kokos, fruktaromer och gelatin. De tillverkades först i Sheffield, England av Geo. Bassett & Co.

Engelsk lakritskonfekt produceras av många företag runt om i världen i dag, och är populärast i Storbritannien, kontinentala Europa och Nordamerika. Det sydafrikanska konditoriet Beacon producerar betydande mängder av produkten, där det både säljs lokalt och exporteras till länder som Australien, Kanada och Portugal. Det nederländska namnet för engelsk lakritskonfekt är "Engelse drop", och i Finland kallas de "Englannin lakritsi/laku", båda[källa behövs] bokstavligt översatta till "engelsk lakrits".

Bassett använder produkthistoriken i sin marknadsföring. En av godisarna i den nuvarande konfektblandningen föreställer Bertie, Bassetts maskot.

Referenser

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia.