Enjoy the Ride

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Enjoy the Ride
Studioalbum av Marie Serneholt
Utgivning29 mars 2006 (Sverige Sverige)
26 maj 2006 (Tyskland Tyskland & Schweiz Schweiz)
InspelatSverige Sverige, 2005
GenrePop
Längd36:01
SkivbolagSony BMG
ProducentElofsson
Westerlund
Brandén

Enjoy The Ride är den svenska popsångerskan Marie Serneholts debutalbum som soloartist [1]. Albumet släpptes efter den första singeln "That's The Way My Heart Goes" som kom på #2 på svenska singellistan. Albumet släpptes 29 mars 2006 och debuterade #9 på Sverigelistan, men föll snabbt ner på listan.

Andra singeln, "I Need a House" gav inte albumet en större succé och nådde endast #40 på svenska singellistan och #2 på svenska nerladdningslistan.

Tredje singeln, "Oxygen" började spelas på radion i mitten av oktober och musikvideon till låten hade premiär 26 oktober. Singeln släpptes i Sverige för nerladdning endast.

Ett internationellt släpp av skivan gjordes också i Tyskland, Schweiz och andra europeiska länder.

Albumet släpptes också i Taiwan i begränsad upplaga.

Om albumet[redigera | redigera wikitext]

Serneholt visste att hon ville försöka sig på en solokarriär efter att A*Teens splittrades, men ville först ta in alla upplevelser från de senaste åren. Hon behövde rätt människor runt om sig och även rätt material.

Serneholt kontaktade först Jörgen Elofsson några år tidigare. Men just då hade Elofsson inte tid och Serneholt visste ännu inte åt vilket håll hon ville gå i sin karriär. Men 2005 hade hon en vision och kontaktade honom igen. Denna gången föll allting på plats också. Elofsson hade precis börjat arbeta med de två relativt nya och okända producenterna Richard Brandén and Pär Westerlund.

Serneholt bestämde sig för att arbeta med pop, vilken var en lättnad för Elofsson, eftersom det är vanligare att folk väljer helt plötsligt att börja med R&B eller rock.

Elofsson är listad som låtskrivare till alla låtar på albumet. Förutom med sina producentpartners skrev han ihop med legendariska Nicky Chinn och den svenska kollegan Andreas Carlsson.

Elofsson startade sitt eget skivbolag Planet Six, som en del av SonyBMG så att Serneholt och Elofsson kunde arbeta ostört i deras egen takt, utan några invändningar från andra skivbolag, media eller utomstående personers åsikter.

Låtlista[redigera | redigera wikitext]

 1. "Enjoy The Ride" – 3:10
 2. "Wasted Love" – 3:15
 3. "That's the Way My Heart Goes" – 3:34
 4. "I Need a House" – 3:00
 5. "Beyond Tonight" – 4:20
 6. "I Love Making Love In The Morning" – 3:31
 7. "The Boy I Used To Know" – 2:50
 8. "Calling All Detectives" – 3:56
 9. "Can't Be Loved" – 3:53
 10. "Oxygen" – 4:23

Listplaceringar[redigera | redigera wikitext]

Lista (2006) Topplacering
Polen Polen 61
Schweiz Schweiz 78 [2]
Sverige Sverige 9 [3]
Tyskland Tyskland 75

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ Information på Svensk mediedatabas
 2. ^ Listplacering
 3. ^ Listplacering