Lista över rollfigurer i Polisskolan

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Eric Lassard)
Hoppa till navigering Hoppa till sök


Den här listan är ofullständig, du kan hjälpa till genom att utöka den.

Detta är en lista över rollfigurer i Polisskolan samlar rollfigurer i filmserien Polisskolan.

Carey Mahoney[redigera | redigera wikitext]

Spelad av: Steve Guttenberg

Carey Mahoney är huvudkaraktären i de fyra första filmerna. Han är en bråkmakare och kvinnocharmör men har ett hjärta av guld. Hans kända vana är att han hämnas på dem som förolämpar honom på ett effektivt och roligt sätt. Innan han gick med i poliskåren så var hans liv inte en dans på rosor, med tanke på hans sätt att hämnas på folk. Efter hans sista misslyckande som parkeringsvakt så hamnade han på polisstationen där han fick välja mellan att börja på polisskolan eller åka in i buren. Han hade inget val än att börja på polisskolan där han hela tiden försökte göra bort sig och bli utkickad. Men med tiden så började han inse att han innerst inne ville bli en polis och satte därmed in fokusen på att klara utbildningen, vilket han i slutändan gjorde. Som polis så ser han sig själv som en perfekt sådan, vilket alla inte håller med om. De som mest inte delar dessa tankar är poliserna Thaddeus Harris, Mauser och Proctor, vilka är de som mest vill se honom och hans kompisar utkickade från kåren. På grund av detta hat har alla tre råkat ut för diverse spratt som Mahoney ligger bakom. Förutom detta är han även känd för att skydda skolans rektor Eric Lassard från pinsamma situationer och tillfällen då vissa personer som Harris försöker göra bort honom så att han själv kan bli rektor. Men innerst inne är han som sagt var en godhjärtad person som visar att han bryr sig om folk.

Eugene Tackleberry[redigera | redigera wikitext]

David Graf som Eugene Tackleberry.

Spelad av: David Graf

Eugene Tackleberry är med i alla sju filmer och är känd för sin besatthet av skjutvapen. Han är militärveteran och jobbade som säkerhetsvakt innan han gick med i poliskåren. Han gick med för att få uppleva mer action men har det svårt att se skillnaden mellan det militära och det civila livet. Tackleberry är bra på att få sitt jobb gjort men gör det nästan alltid på ett överdrivet eller våldsamt sätt. Om folk ignorerar hans order utbrister han alltid "NOW MISTER!"

Larvell Jones[redigera | redigera wikitext]

Spelad av: Michael Winslow

Larvell Jones är med i alla sju filmer och är känd för sin förmåga att göra ljudeffekter med sin mun. Han använder sina ljudeffekter för att roa sig själv genom att spela spratt men även också för att lura sina fiender. I första filmen gjorde han skottlossningsljud i en högtalare så han kunde skrämma bort ett stort hinder av arga upprorsmän. Förutom ljudeffekter är Jones även bra på kampsport och brukar därmed imitera en dålig dubbad kampsportstjärna.

Eric Lassard[redigera | redigera wikitext]

Spelad av: George Gaynes

Eric Lassard är rektor på Metropolitan Police Academy (ibland även kallad för Midcity Police Academy) och förekommer i alla sju filmer. När polischef Henry J. Hurst och Thaddeus Harris skarpt kritiserar den nya kvinnliga borgmästarens förändring av stadgan genom att ta bort ras och kön som barriärer från skolans inträdes krav, spelar han med dem och avfärdar snabbt deras kommentarer så fort de har lämnat rummet. I den fjärde filmen, däremot, startar han ett program känt under namnet "Citizens on Patrol" (COP), som är en samhällsöverstigande kurs.

Han är även känd för sitt konstiga beteende. Han syns sällan utan sin guldfisk, reser ofta med golfbil och har tendensen att ha sönder saker när han spelar golf på kontoret. Han tappar även kontakten med verkligheten, antingen genom att börja stega och fortsätta att gå flera meter från gruppen han pratar med, eller genom att upprepa ordet "very" vid flera tillfällen ("Have a very, very, very good day." "This is very, very... very bad.")

Moses Hightower[redigera | redigera wikitext]

Spelad av: Bubba Smith

Moses Hightower är med i alla filmer förutom den sjunde. Innan han gick med i poliskåren jobbade han som florist. Han är mest känd för sin enorma kroppsstorlek och övermänskliga styrka. Även om hans kroppsstorlek brukar skrämma iväg de som ger sig på honom så har han den mest lågmälda karaktären av alla andra. Hightower medger ibland att han saknar självförtroende, som när han berättar för Mahoney att han inte hade kört en bil sedan han var tolv år gammal och fruktar över att misslyckas på provet och bli utkickad från akademin. I de första filmerna kunda Hightower ha en svår självbehärskning om vita sa något ont om svarta, som när han välte omkull en polisbil medan Copeland var i den, eftersom han förolämpade Hooks.

Henry J. Hurst[redigera | redigera wikitext]

Spelad av: George R. Robertson

Henry Hurst förekommer alla filmer förutom den sjunde. Han är ursprungligen polischef men senare befordrad till kommissarie. Han var till en början fientlig mot de nya reglerna från borgmästaren om att polisskolan skulle vara öppet för alla människor. Men efter en tid respekterade han Lassards män då de visade sig vara duktiga poliser.

Laverne Hooks[redigera | redigera wikitext]

Spelad av: Marion Ramsey

Hooks är en diminutiv, lågmäld och outtrycklig kvinna med en tonhög röst, som ofta har problem med att tilltala andra. Men däremot om hon blir frustrerad eller om någon går över hennes gräns kan hon bli mycket aggressiv och auktoritativ, då använder sin röst på högsta ljudnivå och får folk att göra som hon säger utan tvekan. Hon med i alla filmer förutom den sjunde.

Thaddeus Harris[redigera | redigera wikitext]

G.W. Bailey som Thaddeus Harris.

Spelad av: G.W. Bailey

Thaddeus Harris är polisskolans "Mister Nasty" och förekommer i alla filmer förutom den andra och tredje. Harris är en antagonist som alltid misskrediterar Lassard och hans män. Han njuter av att plåga de kadetter han anser inte hör hemma på akademin och blir därför alltid förödmjukad av dem. Den han inte tål mest av alla är Mahoney som ofta står för de spratt Harris blir utsatt av. Han har väldigt dåligt tålamod också. Om något går för långsamt i hans tyckte, så utbrister han gärna: "Move it, move it, move it!" (Typ "Skynda, skynda, skynda!").

Debbie Callahan[redigera | redigera wikitext]

Spelad av: Leslie Easterbrook

Debbie Callahan är med i alla filmer förutom den andra. Hon är mest känd för sin sexuella attraktion, speciellt hennes stora bröst. I första filmen tränar hon upp kadetterna men till skillnad från Harris är hon inte fientlig mot dem. Som lärare för de manliga kadetterna är de alltid frivilliga att ställa upp på hennes träningar, när det gäller fysiskt kontakt med henne. Till skillnad från de andra verkar hon vara den mest seriösa personen som undviker nonsens. I första filmen har hon ett förhållande med eleven George Martin, i tredje och fjärde filmen har hon ett förhållande med den japanska eleven Nogata.

Proctor[redigera | redigera wikitext]

Lance Kinsey som Proctor.

Spelad av: Lance Kinsey

Carl Proctor är en lättlurad sidekick till Mauser i andra och tredje filmen. Han samarbetar med Mauser och hjälper honom att förnedra Lassards män men blir liksom Mauser och Harris förnedrade av dem. I fjärde filmen blir han Harris högra hand. Han förekommer i alla filmer förutom den första och sjunde.

Douglas Fackler[redigera | redigera wikitext]

Spelad av: Bruce Mahler

Douglas är en och olycksdrabbad polis som omedvetet orsakar skada och förödelse till alla som korsar hans väg. Han förekommer i första, andra, tredje och sjätte filmen.

Zed McGlunk[redigera | redigera wikitext]

Spelad av: Bobcat Goldthwait

Zed är en barnslig, hyperaktiv, antisocial bråkstake med ett excentrisk utseende och smak. Han förekom i den andra filmen och var då en gangledare som terroriserade alla han passerade förbi. Han är känd för sin instabila röst och talar alltid extremt högljutt och falskt. Han kunde blåsa upp en dörr genom att bara skrika mot den. Han är dessutom immun mot tårgas och tydligen njuter han av det. I den tredje filmen anslöt han sig i poliskåren. Zed gjorde sin sista framträdande i den fjärde filmen.

Carl Sweetchuck[redigera | redigera wikitext]

Spelad av: Tim Kazurinsky

Carl Sweetchuck är en kortväxt person med ett nördig utseende. Han dök först upp i den andra filmen och var då en butiksägare. På grund av sin minimala kroppsstorlek är han mycket svag och blev ofta trakasserad av otrevliga typer, inte minst av gangledaren Zed. I tredje filmen gick han med i poliskåren men olyckligtvis blev han rumskompis med Zed. Sweetchuck stod först inte ut med Zed och var på väg att lämna akademin men blev övertalad av Tackleberry att stanna. Med tiden kunde han slutligen komma överens med Zed. Sweetchucks sista framträdande var i den fjärde filmen.

Mauser[redigera | redigera wikitext]

Spelad av: Art Metrano

Mauser är nästan som en ersättare av Harris och förekommer i den 2 och 4 filmen Han har graden kommissarie och befattningen distriktschef. Precis som Harris är Mauser hänsynslös och blir alltid förnedrad av Lassards män. Han blir även också utsatt för spratt av de han nervärderar.

Thomas "House" Conklin[redigera | redigera wikitext]

Spelad av: Tab Thacker

Conklin är med i fjärde och femte filmen. Han gick med i poliskåren under COP-programmet i fjärde filmen och blev en utbildad polis i femte filmen. Han är oerhört överviktig på grund av sin kärlek till mat. Liksom Hightower är Conklin ganska stark men kan bara utnyttja det i kniviga situationer.

Nick Lassard[redigera | redigera wikitext]

Spelad av: Matt McCoy

Nick Lassard är brorson till Eric Lassard och förekommer i femte och sjätte filmen. Nick ersätter Mahoneys huvudroll som bråkmakare och kvinnocharmör. Han är också en skicklig gymnast.

George Martin[redigera | redigera wikitext]

Spelad av: Andrew Rubin

George Martin är bara med i den första Polisskolan film. När filmen börjar verkar han vara en spansktalande hjärtekrossare med en gåva för att locka till sig kvinnor. Men senare i filmen avslöjas det att han är tredje generationen av en spansktalande familj och faktiskt talar i en amerikansk accent, men fejkar en spansk accent och ändrar uttalet av hans namn, (han skulle uttala hans efternamn Mar- teen,) för att få flickor. I slutet av filmen har han ett förhållande med sgt. Debbie Callahan

Källhänvisningar[redigera | redigera wikitext]