Fakta om svensk turism och turistnäring

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Fakta om svensk turism är en årlig publikation som tidigare publicerades av statliga Turistdelegationen och Nutek, och från 2009 av Tillväxtverket som är ansvarig myndighet för näringspolitiska insatser för främjande av turistföretagande och entreprenörskap och ansvarig myndighet för den officiella turiststatistiken i Sverige. I "Fakta om svensk turism" finns övergripande information och siffror om turismens utveckling i Sverige. Sammanställningen är baserad på egen statistikproduktion samt andra myndigheters och organisationers statistik som berör turism och resande.

Här finns information om turismens effekter på ekonomi, export, sysselsättning, internationell turism, inhemsk turism, inkommande- och utgående turism.

Publikationens huvudförfattare är Peter Terpstra som är turismanalytiker. Publikationen kommer från hösten 2010 även att finnas på engelska och kan laddas hem från Tillväxtverkets webbplats: http://www.tillvaxtverket.se/huvudmeny/faktaochstatistik/omturism.4.21099e4211fdba8c87b800017331.html