Fil:Insignier till Nordstjärneorden tillhörande Walther von Hallwyl - Hallwylska museet - 110579.tif

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Originalfil(8 021 × 6 417 pixlar, filstorlek: 147,34 Mbyte, MIME-typ: image/tiff)

Insignier till Nordstjärneorden   (Wikidata search (Cirrus search) Wikidata query (SPARQL)  Create new Wikidata item based on this file)
Konstnär/skapare
OkändUnknown author
Fotograf
Titel
Insignier till Nordstjärneorden
Originalbeskrivning
Notera: Av dokumentationsskäl har originalbeskrivningen behållits. Tillrättalägganden och alternativa beskrivningar bör införas separat från nedanstående information.
Insignier till Nordstjärneorden tillhörande Walther von Hallwyl.
Nyckelord: Föremålsbild, Insignier, Nordenstjärneorden, Walther von Hallwyl
Beskrivning
Svenska: INSIGNIER (dekorationer) TILL NORDSTJÄRNEORDEN Bestående av riddar- och kommendörsdekorationer. Riddardekorationer: Bestående av miniatyrriddartecken med band samt miniatyrstjärna med rosett. Miniatyrriddartecken med band: Av guld med emalj. Grekiskt kors med kluvna ändar, varje korsspets avslutad i en liten sfärisk kula av guld, armarna på båda sidor belagda med vit emalj. I korsningspunkten på vardera sidan en glob i blå emalj, i vars mitt en stjärna i vit emalj med kantbegränsning i guld; kring kanten i guld latinsk omskrift "NESCIT OCCASUM" ("Hon vet ej av nedgång"). Band: Av vattrat siden (moiré). H 3 cm; utan krona H 2 B 2 cm Band B 1,8 cm Miniatyrstjärna: Av guld. Främre delen utgöres av ett litet kors som miniatyrordenstecknets men utan omskrift, under detsamma en avlång bygel för bandrosetten; bakre delen utgöres av en rund tunn skiva av guld; mellan delarna en kort platt hals. Rosett: Av svart sidenripsband med kluvna ändar. Diameter 2 cm. Kommendörsdekorationer: Bestående av ordenskors med band och etui samt knapp jämte kraschan med etui. Ordenskors (kommendörstecken) med band och etui: Av guld med emalj. I form och dekor som miniatyrordenstecknet men kronan här med imiterade juveler av röd, grön och vit emalj; omskrift: "NESCIT OCCASUM". I övre kronans riksäpple här i ringen en avlång länk av platt skena, vari bandet är fäst. Band: Av svart vattrat siden (moiré). H 7,8 cm; utan krona H 5,5 cm; B 5,5 cm. Band L 65 B 6 cm. Etui (original): Av trä, rektangulärt, med svagt kupigt fällock samt klätt med rött pressat skinn (saffian), på locket i guldtryck en smal ram med ett diagonalt utstående bladornament i varje hörn, kring kanten en bård av bågar med utåtvända ändar; foder av röd silkessammet och vitt siden (atlas). På främre änden ett haspknäppe av mässing. H 4,1 L 13 B 9,2 cm. Knapp (bouton; för kommendörer av 2:a kl.): Av svartlackerad plåt. Främre delen utgöres av en rund sarg, klädd med svart siden, på framsidan ordenskorset; bakre delen av en rund tunn plåtskiva; mellan delarna en kort hals. H 1,2 D 1,7 cm. Kommendörskraschan med etui: Av silver. Grekiskt kors med kluvna ändar, på varje arms framsida längdgående rader av fasetterade knoppar, de på armarnas spetsar större. I korsningspunkten en pålagd femuddig stjärna. På baksidan grov flackstavig nål och krylle. H 7,5 B 7,5 cm. Etui (original): Av trä, kvadratiskt, med svagt kupigt fällock samt klätt med rött pressat skinn; kring kanterna en bladbård; foder av röd silkessammet och vitt siden (atlas). På framsidan tryckknäppe av mässing. H 3,7 cm; sidlängd 10,5 cm. Walther von Hallwyl blev riddare av Nordstjärneorden 1:a kl. 16 maj 1890, kommendör av samma orden 2:a kl. 1 december 1898 och av 1:a kl. 6 juni 1911.
Datum Okänt datum
Unknown date
Teknik/material guld
medium QS:P186,Q897
- emalj
medium QS:P186,Q213371
institution QS:P195,Q4346239
Inventarienummer
Källa LSH 110579 (hm_dig24618)
Tillstånd
(Återanvändning av denna fil)
Fotografi
w:sv:Creative Commons
erkännande dela lika
Denna fil har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk
Erkännande: Hallwylska museet / Helena Bonnevier / CC BY-SA
Du är fri:
  • att dela – att kopiera, distribuera och sända verket
  • att remixa – att skapa bearbetningar
På följande villkor:
  • erkännande – Du måste ge lämpligt erkännande, ange en länk till licensen och indikera om ändringar har gjorts. Du får göra det på ett lämpligt sätt, men inte på ett sätt som antyder att licensgivaren stödjer dig eller din användning.
  • dela lika – Om du remixar, transformerar eller bygger vidare på materialet måste du distribuera dina bidrag under samma eller en kompatibel licens som originalet.
Kropp
Public domain

Detta verk är också upphovsrättsfritt i länder och områden där upphovsrätten förfaller 100 år eller färre efter upphovsmannens död.


Du måste även inkludera en tagg för allmän egendom i USA för att indikera varför detta verk är allmän egendom i USA.
VRT Wikimedia

Detta verk är fritt och kan användas av vem som helst i vilket syfte som helst. Du behöver inget tillstånd för att använda det här innehållet, så länge du följer eventuella licenskrav som anges på den här sidan.

Wikimedia har tagit emot e-post som bekräftar att upphovsrättsinnehavaren har godkänt publicering under de villkor som nämns på den här sidan. Korrespondensen har granskats av en betrodd volontär och sparats i vårt arkiv. Korrespondensen är tillgänglig för betrodda volontärer med ärendenummer 2013081910005037.

Frågor angående den arkiverade korrespondensen kan ställas på VRT noticeboard. Ärendelänk: https://ticket.wikimedia.org/otrs/index.pl?Action=AgentTicketZoom&TicketNumber=2013081910005037
Find other files from the same ticket: SDC query (SPARQL)

Andra versioner
Felanmälan
InfoField
Du kan hjälpa genom att anmäla felaktigheter till Commons:LSH/Error reports.
Om felet var inlagt av en Wikimedian och inte finns på museets webbplats, kan du ändra denna sidan direkt.

Bildtexter

Ingen bildtext har definierats

Objekt som porträtteras i den här filen

motiv

image/tiff

Filhistorik

Klicka på ett datum/klockslag för att se filen som den såg ut då.

Datum/TidMiniatyrbildDimensionerAnvändareKommentar
nuvarande6 december 2016 kl. 12.16Miniatyrbild för versionen från den 6 december 2016 kl. 12.168 021 × 6 417 (147,34 Mbyte)LSHuploadBot{{LSH artwork |artist= |title= {{Title|Insignier till Nordstjärneorden}} |description= {{sv|1=INSIGNIER (dekorationer) TILL NORDSTJÄRNEORDEN Bestående av riddar- och kommendörsdekorationer. Riddardekorationer: Bestående av miniatyrriddartecken me...

Följande sida använder den här filen:

Metadata