Fil:Jakob Kulle Hos kloka gumman.jpg

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Originalfil(1 720 × 1 206 pixlar, filstorlek: 532 kbyte, MIME-typ: image/jpeg)

Sammanfattning

Beskrivning
Svenska: Hos kloka gumman. Oljemålning.

En klok gumma eller spåkvinna vill försöka att med tillhjälp av kort och kaffesump förutsäga en ung mans framtid; denne står bakom sibyllan under spänning väntande få höra sitt öde. Tvenne gubbar äro även på besök hos den gamla och ha slagit sig ned på gummans soffa, men tyckas ha något att förhandla sinsemellan. Den ene av dem har över knäna brett ut en storblommig snusnäsduk, på vilken ligger en halv limpa och, som det tyckes, ett bra stycke fett fläsk.

Att vara en anlitad klok gumma är rätt givande. Gumman äger tydligen ett bra bohag, och stugan saknar ej heller dyrbara textilier. Och vad den stora blåmålade kistan inrymmer av dyrbarheter, kan ingen veta. Golvet är dock av det enklare slaget, d. v. s. av tillstampad

lerjord. - Gerda Cederblom
Datum
Källa http://libris.kb.se/bib/1471188
Skapare Jakob Kulle (1838-1898)

Licensiering

Public domain

Detta verk är också upphovsrättsfritt i länder och områden där upphovsrätten förfaller 70 år eller färre efter upphovsmannens död.


Du måste även inkludera en tagg för allmän egendom i USA för att indikera varför detta verk är allmän egendom i USA. Observera att i en del länder förfaller upphovsrätten senare än efter 70 år: Mexiko har 100 år, Jamaica har 95 år, Colombia har 80 år, samt Guatemala och Samoa har 75 år. Denna bild kanske inte är allmän egendom i dessa länder, som också inte uppfyller regeln om kortare sikt.

Bildtexter

Ingen bildtext har definierats

Objekt som porträtteras i den här filen

motiv

image/jpeg

Filhistorik

Klicka på ett datum/klockslag för att se filen som den såg ut då.

Datum/TidMiniatyrbildDimensionerAnvändareKommentar
nuvarande19 maj 2016 kl. 17.27Miniatyrbild för versionen från den 19 maj 2016 kl. 17.271 720 × 1 206 (532 kbyte)Bulver{{Information |Description=Hos kloka gumman. Oljemålning. En klok gumma eller spåkvinna vill försöka att med tillhjälp av kort och kaffesump förutsäga en ung mans framtid; denne står bakom sibyllan under spänning väntande få höra sitt öde....

Följande 3 sidor använder den här filen:

Metadata