Fleur Weasley

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Fleur Delacour)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Fleur Isabelle Weasley (Före detta Delacour)
Harry Potter-rollfigur
SkådespelareClémence Poésy
Anknytning
LojalitetFenixorden (antaget), Bill Weasley
SkolaBeauxbatons
Information
KönKvinna
HårfärgSilverblond
ÖgonfärgDjupblå
BlodFjärdedels-Vilie
Magiska krafterVilietjuskraft

Fleur Isabelle Weasley (Tidigare Delacour) är en fiktiv rollfigur från J.K. Rowlings böcker om Harry Potter.

Fleur är född 1977, och är en fjärdedels Vilie. Hon representerade Beauxbatons trollkarlsskola i den Magiska trekampen 1994-1995. Där gjorde hon halvbra ifrån sig i den första grenen, kamp mot drakar. Värre gick det i den andra grenen, där man skulle rädda en anhörig som var fastbunden under vatten. I Fleurs fall var det hennes syster, Gabrielle Delacour som skulle räddas. Dock lyckades hon inte, utan Harry räddade henne istället, ovetandes om att allt bara var en tävling under full kontroll och insyn. 25 poäng fick hon, av 50 möjliga, men hon säger att hon förtjänade noll.

I tredje grenen, Labyrinten, startade hon sist, då hon hade på minst poäng. Väl inne i Labyrinten blev hon attackerad av Viktor Krum, som vid tillfället var under påverkan från Imperiusförbannelsen, och fick bryta tävlingen.

Fleur förlovade sig med Bill Weasley i Harry Potter och Halvblodsprinsen och de gifter sig i Harry Potter och dödsrelikerna. Tillsammans får de tre barn: döttrarna Victoire och Dominique och sonen Louis. Victoire antas bli tillsammans med Teddy Lupin.

Fleur i filmerna[redigera | redigera wikitext]

I filmerna har fransyskan Clémence Poésy rollen som Fleur Delacour.

Se även[redigera | redigera wikitext]