Flickan på cafét

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Flickan på cafét
(The Girl in the Café)
GenreDrama
Romantik
RegissörDavid Yates
ProducentHilary Bevan Jones
ManusRichard Curtis
SkådespelareBill Nighy
Kelly Macdonald
Meneka Das
Anton Lesser
OriginalmusikNicholas Hooper
FotografChris Seager
KlippningMark Day
Premiär25 juni 2005
(USA)
3 juli 2005
(Sverige)
Speltid90 min
LandStorbritannien Storbritannien
SpråkEngelska
IMDb SFDb

Flickan på cafét (originaltitel: The Girl in the Café) är en brittisk film (drama/komedi) från 2005 med manus av Richard Curtis (som även står bakom manuset till filmerna Fyra bröllop och en begravning och Notting Hill).

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmen handlar om Lawrence och Gina som av en slump möter varandra på ett café i London. Lawrence arbetar för den brittiska finansministern och har knappt tid att knyta skorna. Men han övertalar Gina att följa med honom till Reykjavik där han ska delta i ett G8-möte. Den gryende romansen blir här satt på prov när Gina lägger sig i toppmötets diskussioner.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen gjordes och sändes – delvis – som en del i den brittiska kampanjen Make Poverty History, som ett politiskt inlägg inför G8 toppmötet 2005; att sätta fokus på fattigdomen i u-länderna. Men Richard Curtis ville också ta tillfället i akt att göra en annorlunda kärleksfilm mellan två personer, och att ge Bill Nighy en huvudroll i en romantisk film (då filmens bi-historia handlar om den trevande kärleksrelationen mellan Lawrence och Gina).

Rollista (urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]