Fresh Prince i Bel Air

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Fresh Prince i Bel Air[1] (originaltitel: The Fresh Prince of Bel-Air) är en amerikansk sitcom från 19901996 med Will Smith i huvudrollen. Skapad av Andy Borowitz och Susan Borowitz. Det har gjorts sex säsonger (148 avsnitt, ungefär 25 per säsong), varje avsnitt är ungefär 23 minuter långt.

Denna TV-serie debuterade i svenskt TV februari 1994. Den sändes då i kanal 5 Nordic. Senare har den även visats i TV4 Komedi och Kanal 9.[1]

Handling

William "Will" Smith är en helt vanlig kille från Philadelphia i Pennsylvania. När han får lite problem i sin hemstad, skickar hans mamma honom till en trygg familj vid namn Banks – deras rika släktingar i Bel Air (en stadsdel i västra Los Angeles) i Kalifornien. De är inte sådana personer som de i Wills hemstad och de beter sig inte som "hans förra umgängen och personer från ghettot" gör. Will tror att han kan leva som han gör hemma, men får senare reda på att allt är annorlunda. Han får följa andra regler och hela hans liv förändras. Man får under sex säsonger följa hans resa.

Huvudroller

  • William "Will" Smith, även känd som "The Fresh Prince of Bel-Air".

Familjen Banks

  • Domare (före detta advokat) Philip "Phil" Ezekiel Banks (kallad "Zeke" av hans föräldrar), Vivians make.
  • Hilary "Hil" Violet Banks, Wills äldsta kusin.
  • Ashley "Ash Honey" Banks, Wills näst yngsta kusin.
  • Nicholas "Little Nicky" Andrew Banks, Wills yngste kusin.
  • Geoffrey "G" Barbara Butler, familjen Banks betjänt.

Referenser

  1. ^ [a b] "Fresh Prince i Bel Air". Svensk Mediedatabas. Läst 10 juni 2015.

Externa länkar