General Grievous

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
General Grievous
Star Wars-rollfigur
Första framträdande Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd
Röst Matthew Wood
Röstskådespelare Clone Wars:
John DiMaggio
Richard McGonagle
Anknytning
Lojalitet Federationen för självständiga system(Separatiserna)
Position general över droidarmén senare ledare för separatisrörelsen
Information
Födelsenamn Qymaen jai Sheelal
Art Kaleesh (Cyborg)
Kön Man
Längd 216 cm
Hemvärld Kalee

General Grievous (född Qymaen jai Sheelal) är en fiktiv karaktär i Star Wars universumet.

General Grievous förekommer i Episod III: Mörkrets hämnd och i den animerade serierna och Star Wars: The Clone Wars. Han är den separatistiska droidarméens ledare och har direkt kontakt med Darth Sidious

Grievous är en cyborg som har kvar sitt organiska hjärta, hjärna, ögon, lungor och maginnehåll dvs inälvor och liknande.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

General Grievous har snabba reflexer och är därför jämbördig med en jedimästare. Han har dödat och vunnit över många jedier. I Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd framställs general Grievous som en hukande, storväxt och väldigt hotfull varelse med mörk, metallisk röst. Han har på sig en nästan heltäckande mörk kappa som har fack på insidan för förvaring av flera ljussvärd som han tagit från besegrade jedikrigare.

Under en överraskande attack på Coruscant lyckas Grievous kidnappa senatens överhuvud, Överkansler Palpatine och håller honom fången ombord på sitt flaggskepp. Obi-Wan Kenobi och Anakin Skywalker befriar överkanslern men Grievous lyckas till slut fly från skeppet.

Obi-Wan Kenobi spårar sedan Grievous till planeten Utapau där han konfronteras med droidledaren, som kastar av sig kappan, reser sig upp från hukande ställnings och delar sina armar i två som håller i var sitt ljussvärd. Obi-Wan lyckas under ljussvärdsstriden att hugga av två av Grievous fyra händer med sitt eget ljussvärd. Grievous flyr snabbt iväg på sin hjulmotorcykel när klontrupperna anfaller hans robotar, och Obi-Wan följer honom på sitt riddjur, en varactyl vid namn Boga.

Efter en jakt så hoppar Obi-Wan av Boga och på Grievous hjulmotorcykel och lyckas dra sig själv och Grievous av den, medan hjulmotorcykeln faller av en kant på en landningsplattform och ner i ett slukhål.

Grievous och Obi-Wan börjar en våldsam hand-mot-hand strid. Obi-Wan lyckas komma nära Grievous och bända upp hans bröstplåtar. Grievous kastar Obi-Wan mot kanten av plattformen de slåss på, Obi-Wan får tag i kanten på plattformen och blir hängande. Medan Grievous kommer närmare Obi-Wan med sin elektrostav så kallar Obi-Wan till sig Grievous laserpistol som ligger på plattformen (Den föll av Grievous hjulmotorcykel där han förvarade den) och skjuter fem skott i magen på Grievous där plåtarna var öppna. Grievous börjar brinna och smälla. Till sist faller Grievous rykande kvarlevor ner på plattformen. Då säger Obi-Wan en klassisk replik: How uncivilized (så ocivilicerat).

Se även[redigera | redigera wikitext]