George Eads

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
George Eads

George Coleman Eads III, född 1 mars 1967 i Fort Worth, Texas, är en amerikansk skådespelare. Eads är kanske mest känd för att spela karaktären Nick Stokes i TV-serien CSI. Eads har bland annat också medverkat i tre avsnitt av Cityakuten, där han spelade en rival till George Clooneys rollfigur.

Uppväxt[redigera | redigera wikitext]

Eads gick på Belton High School, där han gick ut 1985 och fortsatte därefter att studera marknadsföring på Texas Tech University. Därifrån utexmaminerades han 1998.

Karriär[redigera | redigera wikitext]

Eads inledde sin skådespelarkarriär genom att låna sin styvfars bil och köra till Los Angeles. Där fick han så småningom sitt genombrott i TV-serien Savannah. Trots att karaktären han spelade omkom i ett avsnitt, var Eads så populär att producenterna fortsatte att använda Eads och hans karaktär i återblickar, och så småningom kom Eads tillbaka, då i rollen som karaktärens tvilling.

Efter Savannah gästspelade Eads i Cityakuten och arbetade med ett antal TV-filmer. När CSI 2000 drog igång sin produktion fick Eads rollen som Nick Stokes, en av huvudkaraktärerna i TV-serien. Parallellt med inspelningarna av CSI har Eads fortsatt medverkat i flera TV-filmer.

Filmografi[redigera | redigera wikitext]

Macgyver (2016)

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]