Ginny Weasley

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Ginny Weasley
Harry Potter-rollfigur
Första framträdande Harry Potter och de vises sten
Senaste framträdande Harry Potter och dödsrelikerna
Skådespelare Bonnie Wright
Svensk dubbning Annika Barklund
Anknytning
Lojalitet Dumbledores Armé, Fenixorden
Elevhem Gryffindor
Information
Kön kvinna
Hårfärg rött
Ögonfärg brun
Blod renblodig

Ginevra ”Ginny” Molly Weasley är en figur i Harry Potterböckerna och filmerna. Hon är yngsta barnet till Molly och Arthur Weasley, och syster till Ron. Hon omnämns i alla böcker i serien, dock väldigt lite i den första.

Ginny har alltid varit förtjust i Harry. När Harry bor hemma hos familjen Weasley under sitt första Hogwarts-sommarlov yttrar hon inte ett enda ord i hans närvaro förutom när hon försvarar Harry mot Draco Malfoy i en affär i Diagongränden. I den femte boken vågar hon vara öppnare. Under sitt första år på Hogwarts placeras hon i elevhemmet Gryffindor. I Harry Potter och Hemligheternas kammare spelar hon en viktig roll då hon får tag i en dagbok som tillhört Lord Voldemort. Hon dör nästan, men räddas av Harry. Det antyds i de första böckerna att Ginny är förtjust i Harry, men de blir inte ett par förrän i Harry Potter och Halvblodsprinsen. Harry bryter dock förhållandet på grund av faran för Ginny. I epilogen till Harry Potter och dödsrelikerna som utspelar sig nitton år efter slaget på Hogwarts framgår det att Ginny och Harry är gifta och har tre barn. James Sirius Potter som är i 13-årsåldern, Albus ”Al” Severus Potter som är 11 år och Lily Luna Potter som är 9 år.

Innan Ginny blev tillsammans med Harry var hon ihop med Michael Corner och Dean Thomas. I femte boken antyder Hermione Granger att Ginny träffade Michael på julbalen i fjärde boken och blev ihop med honom i slutet av året. I femte boken gjorde Ginny slut med honom eftersom han inte gillade att Gryffindor vann quidditchmatchen. Michael blev istället ihop med Cho Chang, Harrys tidigare flickvän. På Hogwartsexpressen tillbaka till perrong 9¾ i Harry Potter och fenixorden berättar hon för Ron att hon är ihop med Dean. Men hon gör slut med Dean i Harry Potter och Halvblodsprinsen och blir sedan ihop med Harry. Hon kysser honom två gånger i filmen om Harry Potter och Dödsrelikerna och en gång i Harry Potter och Halvblodsprinsen. Hon gav aldrig riktigt upp hoppet om Harry. Ginny har också alltid kommit bra överens med Hermione.