Grenåbanen

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Grenaabanen
Øst.JPG
Østbanetorvet station
Allmänt
Plats Danmark
Sträcka ÅrhusGrenå
Anslutande järnvägslinjer Østjyske længdebane
Organisation
Invigd 1876-1877
Ägare Danska staten
Banoperatör Banedanmark[1]
Trafikoperatör DSB
CFL Cargo (gods)
Tekniska fakta
Längd 69 kilometer
Antal spår Enkelspår
Spårvidd 1435 millimeter (Normalspår)
Största tillåtna axellast 22,5 ton
Största tillåtna vikt per meter 8 (6,4 öster om Ryomgård) ton/m
ATC ATC Togstop[1]
Hastighet Århus-Ryomgård: 100[1] km/h
Ryomgård-Grenå: 75 km/h
Elektrifierad Nej

Grenaabanen (ibland kallad Østjyske Jernbane) är en järnväg som går mellan Århus och Grenå i Region Midtjylland på Jylland i Danmark. Den ingår i det danska statliga spårnätet.

Trafik[redigera | redigera wikitext]

Järnvägen, som körs med Desiro-tåg, utgör sedan 9 december 2012 Aarhus Nærbane tillsammans med Odderbanen (Århus - Odder). Man kan använda tågen som lokaltransport till och från vissa delar av Århus. Måndag - lördag kör två tåg per timme, varav vartannat vänder i Hornslet (dessa stannar inte vid Østbanetorvet och i Løgten) och vartannat fortsätter till Grenå (dessa stannar inte i Hovmarken). På söndagar går det timmestrafik Århus - Grenå, alla stopp. Körtiden är ca 30 minuter mellan Århus och Hornslet, och drygt 70 minuter till Grenå.

Kolind station är den järnvägsstation som ligger närmast Århus flygplats, och därifrån finns busstrafik med linje 212 till flygplatsen. Från Ryomgård finns trafik med linje 214 till Djurs Sommerland. Båda bussarna tar ca 10 minuter till nämnd destination och går i timmestrafik på vardagar och tvåtimmarstrafik på helger.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Banan Randers-Ryomgård-Grenå öppnades 1876 och den byggdes för att ge Randers en bättre hamn, dvs Grenå. Århus tyckte sig behöva en bana till Grenå för att Randers inte skulle bli mittpunkt i trakten och banan Århus-Ryomgård öppnades 1877. Banorna räknades som privatbanor, men med kommuner som huvudägare. Banorna gick med förlust och staten tog över banorna 1881. År 1971 las persontrafiken ned mellan Randers-Ryomgård, och 1993 godstrafiken på den sträckan.

Framtid[redigera | redigera wikitext]

Från år 2016 (preliminär tidpunkt) kommer Grenåbanen vara elektrifierad och räknas som snabbspårväg. Då kommer snabba spårvagnar (100 km/h) gå på Grenåbanen mellan Lystrup och Grenå, men mellan Århus och Lystrup på en nybyggd sträcka som delvis är gatuspår.

Se Aarhus Letbane

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b c] Kort over jernbanenettet - Tekniska fakta från Banedanmark