Grontmij

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Grontmij Logo

Grontmij är sedan den 1 oktober 2015 en del av Sweco. Grontmij är ett teknikkonsultföretag inom energi, samhällsbyggnad, husbyggnad, projektledning, arkitektur och miljö. Med omkring 11 000 medarbetare på 350 kontor världen över, är Grontmij Europas fjärde största teknikkonsultbolag. Grontmij i Sverige är rikstäckande med närmare 800 konsulter på ett 25-tal orter. Koncernen med säte i Nederländerna, är organiserat i tre verksamhetsgrenar - Water & Energy, Planning & Design och Transportation & Mobility. Namnet Grontmij kommer från bokstäverna i de nederländska orden för markförbättring och återvinningsföretag, grondverbetering och ontginningmaatschappij.

Den 1 juni 2015 meddelade man att Sweco skulle lägga ett bud på samtliga aktier i Grontmij.[1]

Historik[redigera | redigera wikitext]

Företaget grundades år 1915. Den svenska delen har sitt ursprung i Carl Bro AB som 2006 köptes upp av Grontmij, svenska Carl Bro bestod i sin tur av det uppköpta Sycon AB.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Sweco och Grontmij bildar Europas ledande teknikkonsult”. http://www.grontmij.se/pressrum/Pressmeddelanden/Pages/sweco-och-grontmij-bildar-europas-ledande-teknikkonsult.aspx. Läst 26 juni 2015.