Guitar Hero: On Tour

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Guitar Hero: On Tour
Originaltitel Guitar Hero: On Tour
Utvecklare Vicarious Visions
Utgivare Activision
Genre Musikspel
Antal spelare 1-2
Format Nintendo DS
Arbetslag
Producent RedOctane / Activision
Spelserie
Spelserie Guitar Hero
Andra delar Guitar Hero, Guitar Hero II, Guitar Hero III, Guitar Hero: Aerosmith
Distribution
Europa Nintendo DS
18 juli 2008
USA Nintendo DS
Juni 2008
Datorspelsportalen

Guitar Hero: On Tour är det första bärbara spelet i Guitar Hero-serien, om man bortser från versionen avsedd för mobiltelefoner. Spelet är exklusivt för Nintendo DS, och släpptes sommaren 2008 över hela världen.

Gameplay[redigera | redigera wikitext]

Det som skiljer Guitar Hero: On Tour från de tidigare delarna är att man här inte har en plastgitarr att spela på. Istället spelar man med hjälp av ett så kallat "Guitar Grip" som man fäster på sin Nintendo DS i luckan avsedd för Game Boy Advance-spel. På tillsatsen finns det fyra knappar (till skillnad från plastgitarrerna där det finns fem knappar). Knapparna har färgerna grön, röd, gul och blå (orange saknas). När noterna passerar på gitarrslingan på den övre skärmen, ska man med hjälp av ett plastplektrum, eller en stylus, dra över den undre skärmen (touch-screenen) samtidigt som man trycker på den angivna knappen/knapparna, för att spela noterna. För att spela spelet krävs det att man håller sin Nintendo DS som en bok.

Multiplayer[redigera | redigera wikitext]

Man kan även spela två stycken, men då krävs det att båda spelarna har en kopia av spelet. Multiplayer-delen liknar väldigt mycket den i Guitar Hero III: Legends of Rock där man spelar en så kallad "Battle". Det gäller att samla attacker genom att träffa speciella noter, och sedan "kasta" över dem till motståndaren. Då måste han/hon utföra en speciell sak, beroende på vilken attack det är, för att gå vidare och kunna spela noterna igen.

Låtlista[redigera | redigera wikitext]

Tier 1: Subway

Tier 2: Rooftop

Tier 3: Parade

Tier 4: Greek Arena

Bonus Track

Uppföljare[redigera | redigera wikitext]

Kort efter att Guitar Hero: On Tour släpptes, utannonserades en uppföljare. Uppföljaren går under namnet Guitar Hero On Tour: Decades och lanserades 16 november 2008. En tredje del, Guitar Hero On Tour: Modern Hits släpptes 9 juni 2009.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]