Gulf Coast League

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
En arena som används i Gulf Coast League i Fort Myers 2008.

Gulf Coast League är en professionell basebolliga som är en farmarliga till Major League Baseball (MLB). Ligan består av 16 klubbar (se ruta nedan), vilka alla är från Florida i USA.

Gulf Coast League är en av fyra ligor på den lägsta nivån (Rookie) inom systemet av farmarligor som kallas Minor League Baseball. Man spelar en förkortad säsong (short-season) från mitten av juni till slutet av augusti. Matcherna spelas på de anläggningar där moderklubben i MLB har sin försäsongsträning (spring training) och brukar spelas på eftermiddagarna inför få eller inga åskådare.

Klubbarna i ligan är inte uppkallade efter staden de spelar i utan namnet består av moderklubbens smeknamn föregått av prefixet "GCL", "Gulf Coast" eller "Gulf Coast League". Några av klubbarna delar arena med moderklubbens högre farmarklubb i Florida State League.

De flesta spelarna i Gulf Coast League draftas bara några få veckor innan säsongsstarten och kommer direkt från high school (motsvarar ungefär gymnasiet). Spelare som är 20 år eller äldre får högst ha spelat en tidigare säsong i Minor League Baseball, medan spelare som är under 20 år högst får ha spelat två tidigare säsonger.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Gulf Coast League grundades 1964.

Gulf Coast League är numera uppdelad i tre divisioner: North, East och South Division.

Slutspel[redigera | redigera wikitext]

Efter grundserien, som består av 60 matcher, går de tre divisionssegrarna till slutspelet. Klubben med flest segrar är direktkvalificerad för finalen, medan de andra två gör upp om den andra finalplatsen.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]