Gunnar Idenstam

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Gunnar Idenstam
Född18 november 1961 (56 år)
Jukkasjärvi socken, Sverige Sverige
RollOrganist, tonsättare, arrangör, folkmusiker
WebbplatsOfficiell webbplats

Per Gunnar Emanuel Idenstam, född 18 november 1961 i Jukkasjärvi socken, är en frilansande svensk konsertorganist, tonsättare, arrangör och folkmusiker.

Idenstam har avlagt högre organist- och kantorsexamen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med Rune Engsö, Anders Bondeman och Torvald Torén som lärare. Han har även studerat vid Conservatoire National de Rueil-Malmaison i Paris.

Verk[redigera | redigera wikitext]

Gunnar Idenstam har skrivit beställningsmusik för Wermland Classic Festival, Lahti Organ Festival och för olika körer och grupper i de nordiska länderna. Hans Katedralmusik användes av koreografen Margaretha Åsberg i ett av hennes verk och han har komponerat originalmusik till koreografen och dansaren Virpi Pahkinen.

Tillsammans med Benny Andersson, Orsa Spelmän och Musikhögskolan i Piteås kammarkör uruppförde han Benny Anderssons specialskrivna verk En skrift i snön (text: Kristina Lugn) under invigningen av Orgel Acusticum vid Luleå tekniska universitet. Han har även samarbetat med riksspelmannen, den klassiskt skolade Lisa Rydberg, liksom med nyckelharpisten Johan Hedin.

Priser och utmärkelser[redigera | redigera wikitext]

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]