Seriefigurer i Fantomen

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Guran (Fantomen))
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Huvudartikel: Fantomen

I den här artikeln tas de seriefigurer i Fantomen upp, som inte passar in i andra artiklar, eller har för små roller för att förtjäna en egen artikel.

Doktor Axel[redigera | redigera wikitext]

Doktor Thorbjörn Axel driver ett sjukhus i djungeln, och får ofta vårda Fantomen då denne blivit skadad. Doktor Axel hjälpte till med förlossningen av den nuvarande, 21:e, Fantomens tvillingbarn Kit och Heloise. Doktor Axel har visat sig ha skandinaviskt ursprung, eftersom Lee Falk på 1990-talet gav honom förnamnet Bjorn, kanske beroende på Fantomenseriens popularitet i Skandinavien.

Guran[redigera | redigera wikitext]

Guran är bandarernas hövding, och Fantomens närmaste vän.

Kejsar Joonkar[redigera | redigera wikitext]

Kejsar Joonkar var Bengalis siste svarta kejsare. Född på 1630-talet och död i början av 1700-talet. Han skänkte stranden Keela Wee till den 6:e Fantomen då Joonkars hustru dött i barnsäng.

Lamanda Luaga[redigera | redigera wikitext]

Dr Lamanda Luaga är president i Fantomens hemland Bengali och även en god vän till Fantomen. Luaga har flera gånger utsatts för kupper och mordförsök och i många av dessa har Fantomen räddat honom.

Rex[redigera | redigera wikitext]

Rex King är Fantomens fosterson och furste över bergslandet Baronkhan.

Tara Tagama[redigera | redigera wikitext]

Tara Tagama var Rex lärare. Hon gifte sig sedermera med Lamanda Luaga.

Överste Worubu[redigera | redigera wikitext]

Överste Jonathan Worubu är, näst Fantomen, Djungelpatrullens högste befälhavare.

Gamle Moz[redigera | redigera wikitext]

Gamle Moz är historieberättare i djungeln, och bor ensam i en hydda en bit utanför Llongobyn. Det antyds ibland att Moz har övernaturliga krafter, som att kunna se in i framtiden.

Lily och Dave Palmer[redigera | redigera wikitext]

Lily Palmer är mor till Fantomens fru Diana, och var inledningsvis mycket negativt inställd till Dianas förhållande med Fantomen. Hon bor tillsammans med sin bror Dave, före detta polischef och borgmästare, som numera arbetar med antiterrorismfrågor.

General Bababu[redigera | redigera wikitext]

General Babo Bababu var Lamanda Luagas motkandidat i det första presidentvalet i Bengali. Bababu förlorade valet och försökte i en revolt döda Lamanda Luaga. Fantomen tog Bababu till Dödskallegrottan och lät honom där gå en boxningsmatch mot Luaga. Även denna gång stod Bababu som förlorare, och har därefter upprepade gånger försökt utkräva hämnd genom attentat mot Lamanda Luaga. General Bababu har en dotter, Lila, som är gift med Luagas son Lon.