Hällåsen

Från Wikipedia
Hällåsen
PlaceringSöderhamn, Sverige Sverige
TypIdrottsplats
HemmalagBrobergs IF
Hällåsen på sommaren
Hällåsen på sommaren
Brobergs-boden Hällåsen
Brobergs-boden Hällåsen

Hällåsen är en anläggning för flera idrotter i Söderhamns södra utkanter.

Hällåsen var från början en bandyanläggning, då Brobergs IF flyttade sina hemmamatcher 1977 från Faxevallen upp till Hällåsen. Sedan har andra sporter tillkommit. Förutom en konstfryst bandyplan finns där inomhusrink för ishockey, curlinghall, simhall, tennishall, friidrottsanläggning och fotbollsplan. Från 2004-2005 finns även ett äventyrsbad på Hällåsen, Aquarena.

Hällåsens IP[redigera | redigera wikitext]

Hällåsens Idrottsplats är Söderhamns FF:s hemmaarena och invigdes den 25 juli 1987 med en match mot det engelska division 1-laget Portsmouth. Idrottsplatsen används enbart som fotbollsarena på grund av dess avsaknad av exempelvis löparbanor, och har en publikkapacitet på cirka 3000 personer.

Hällmyra[redigera | redigera wikitext]

Hällmyra är ett område med skidspår skilda från Hällåsen av länsväg 583 mot Sandarne.[1] Kommunen sköter spåren sedan 2017.[2] I samband med SM i skidor 2017 sattes en tillfällig bro upp över vägen, men den togs bort i augusti 2017. Det finns planer på en permanent bro.[1]

Idrottsföreningar som har sina anläggningar på Hällåsen/Hällmyra[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] Markus Norin (17 december 2019). ”Ingen skidbro att vänta denna vinter”. Söderhamns-Kuriren: s. 4. Läst 1 februari 2020. 
  2. ^ Ellen Almgren (9 augusti 2019). ”Oro för kommande vinter på Hällmyra”. Söderhamns-Kuriren: s. 4.