Hämnd AB

Från Wikipedia
Hämnd AB
OriginaltitelVengeance Unlimited
GenreDeckarserie
Skapad avJohn McNamara, David Simkins
MedverkandeMichael Madsen, Kathleen York
MusikMark Morgan
Antal avsnitt16
Längd (per avsnitt)ca. 45 minuter
LandUSA
SpråkEngelska
Produktion
ProduktionsbolagABC
Sändning
OriginalkanalABC[1]
Originalvisning1998-1999
Externa länkar
IMDb

Hämnd AB, amerikansk TV-serie om en man som hjälper folk att slåss mot systemet. Nackdelen är att han tar en miljon i betalning, eller en gentjänst.

Grundhistorien i Hämnd AB skiljer sig egentligen inte ifrån TV-serien På farligt uppdrag (Mission: Impossible), på det sättet att den mystiske Mr Chapel i början av avsnittet inleder en komplex plan, och avsnittets skurk sedan försöker att ta sig ur fällan. Däremot är den här serien något mer vuxen i upplägget: Mr Chapel är aningen mer våldsam (inte så våldsam som vissa kritiker menar), och har ändå ett sinne för humor.

Den här serien blev inte långlivad, dels på grund av att den i USA sändes samtidigt som Vänner, dels på grund av att dess humor var lite för svart för många tittare. Dock har den efter nedläggningen fått många hängivna fans. I Sverige har den sänts i flera omgångar på Kanal 5.

Rollista (urval)[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Tim Brooks, ”Vengeance Unlimited (Detective)”, The Complete Directory to Prime Time Network TV Shows 1946–Present, Ballantine Books, 1979.[källa från Wikidata]