Hängbana

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Eugen Langens provbana i Deutz i Köln 1890-talet

Hängbana är en typ av spårvagnar som påminner om högbanor, med den skillnaden att på högbanor kör tågen ovanpå rälsen, medan hängbanans tåg hänger under rälsen ungefär som på linbana. Denna rälstyp är ovanlig. Den mest kända finns i den tyska staden Wuppertal. Schwebebahn är omkring 13 kilometer och har varit i drift sedan 1902. Den utvecklades av den tyske ingenjören Eugen Langen med en testbana i förorten Deutz till Köln.[1]

Den brittiske ingenjören Henry Robinson Palmer (1795–1844) ansökte redan 1821 om ett patent för en hästdriven hängbana 1821 och byggde en förevisningsbana i Woolwich Arseal i Storbritannien. Den tyske industrialisten Friedrich Harkort (1793-1880) byggde en förevisningsbana enligt Palmers system i Elberfeld i Tyskland 1826.

Ett antal utvecklingsprojekt har genomförts under 1900-talet. Amerikanska Monorail,Inc. byggde 1956 en testbana för sin Skyway Monorail i Arrowhead Park i Houston i Texas.[2] Var och en av boggierna drevs av en 310 hästkrafters Packard bilmotor. Föraren satt över passagerarutrymmet på den främre boggin. Efter proven flyttades banan till Texas State fairgrounds, där den kördes under många år. Ingen fullskalig anläggning byggdes.

Den franske brobyggaren Lucien Chadenson utvecklade i slutet av 1950-talet en hängbana, i vilken boggierna skyddades mot väder och vind inne i en stål- eller betongbalk.[3] En testbana kördes under många år i Chateauneuf-sur-Loire. Två hängbanor i Japan byggdes senare efter denna konstruktion.

Bildgalleri[redigera | redigera wikitext]

Se också[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Deutz ist die Wiege der Schwebebahn – Quelle i Kölner-Stadt-Anzeiger den 10 december 2003
  2. ^ Monorails in History - Part II på www.monorails.org
  3. ^ Suspended - SAFEGE på www.monorails.org