Han hette Harald

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Han hette Harald
GenreThriller
Komedi
RegissörTina Jukas
Martina Jukas
ProducentJulian Jukas
ManusTina Jukas
Martina Jukas
SkådespelareHenrik Fagelberg
Rickard Arvidsson
Emelie Dahlskog
Seliman Rammo
OriginalmusikK.L.K.
FotografJohan Cederholm
Mikael Berglund
KlippningJohan Cederholm
Mikael Berglund
ProduktionsbolagIdentic Films, Epictures Studio, Cinematik
Premiär2020
LandSverige Sverige
SpråkSvenska

Han hette Harald är en kommande svensk thriller-komedifilm från Identic Films och Epictures Studio. Filmen handlar om rullstolsburna Harald och hans kompis Staffan och deras jakt efter Haralds kidnappade barnbarn.

Filmen spelades in under sommaren 2017 och planeras ha premiär på svenska biografer 2020. Projektet har fått stöd genom Leader Linné Småland, EU-fonden och Jordbruksverket samt Filmregion Sydost.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Harald och hans kompis Staffan sysslar med stöldgods och försäljning av antika prylar. Allt går bra och är under kontroll när de en dag inser att de gjort en dålig affär med ett antikt vapen de sålt. Precis när de är på väg att rätta till sitt misstag så dyker en ung kvinna vid namn Selma upp hemma hos Harald, det visar sig vara hans dotter som han inte visste fanns. Plötsligt är den dåliga affären med vapnet inte lika intressant längre då Harald och Staffan istället måste hjälpa Selma att hitta hennes barn som blivit kidnappat. Harald och Staffan slungas mellan deras gamla kriminella liv och den pågående jakten på Haralds barnbarn och kidnapparen som också är barnets pappa.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]