Hannans

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Hannans Limited
TypBörsnoterat företag
HuvudkontorPerth, Australien
BranschProspekterings- och gruvutvecklingsföretag
Historia
Grundat2002
Struktur
ÄgareGold Mines of Kalgoorlie Pty Ltd (42 %)

Hannans Limited är ett australiskt prospekterings- och gruvutvecklingsföretag.

Hannans gundades 2002 i Torbay i Western Australia och prospekterade ursprungligen framför allt efter basmetaller i regionerna Yilgarn och Pilbara i Western Australia. Företaget börsnoterades i Australien i december 2003.

Hannans köpte 2012 det i Australien börsnoterade Scandinavian Resources Limited, med dess svenska dotterbolag Critical Metals Scandinavia AB och Kiruna Iron AB, i syfte att också engagera sig i utvecklingen av en järnmalmsfyndighet utanför Kiruna och några koppar- och guldfyndigheter i Norge och Sverige.

Verksamhet i Australien[redigera | redigera wikitext]

Företagets största projekt finns i det omfattande gruvutvecklingsområdet Forrestania i Western Australia inom Hannans prospekteringsprojekt, 80 kilometer öster om Hyden. Där undersöks bland annat en litiumfyndighet. Där undersöks också en guldförande malmfyndighet i vilken Hannans har en andel på 20 procent.

Verksamhet i Sverige[redigera | redigera wikitext]

Lovisagruvan AB undersöker enligt ett avtal med Hannans ett eventuellt återupptagande av brytning av en sulfidmalmsfyndighet (med koppar och guld) i Pahtohavare, åtta kilometer söder om Kiruna.[1]

Vidare prospekteras järnmalmsfyndigheter utanför Kiruna, bland andra i Rakkurijoki tolv kilometer sydväst om Kiruna, genom dotterdotterbolaget Kiruna Ore AB.[2][3]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]