Hede Fashion Outlet

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Hede Fashion Outlet med den gamla Freeport-entrén

Hede Fashion Outlet (tidigare Freeport) är ett köpcentrum i Varla i norra delen av Kungsbacka med ett femtiotal butiker, som säljer kläder, skor och heminredning av kända varumärken till lägre priser än i "vanliga" butiker. Dessutom finns serviceinrättningar som kafé/restaurang och toaletter. Freeport invigdes 2001 och hade de första åren engelska ägare; 2014 fick Freeport nya ägare och är nu en del av VIA outlets.

Det mest spektakulära inslaget i arkitekturen på Hede Fashion Outlet är de fem pyramider i stål och glas som finns i området, en i varje hörn och en – något större än de andra – vid entrén till området. Hela Hede Fashion Outlet-komplexet mäter ungefär 190×130 meter. Det består av flera olika byggnader, samlade runt en stensatt gångväg som löper i en ring runt komplexet. Ett varv på denna väg är ungefär 370 meter.

Köpcentrumet kan nås bland annat via Hede station, som ligger omkring 400 meters gångväg österut. Med bil ligger outletcentret ca 25 minuter, söderut, från centralstationen i Göteborg och 30 minuter, norrut, från Varberg.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]