Heidi Fleiss

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Heidi Fleiss 2006.

Heidi Lynne Fleiss, född 30 december 1965 i Los Angeles, Kalifornien, är en amerikanska som drev koppleriverksamhet med bl.a. Hollywoods stjärnelit som kunder på 1990-talet. Hennes stall av lyxprostituerade opererade framförallt i Los Angeles. Fleiss och hennes närmaste kolleger hade själva sin bas i en villa i Benedict Canyon i Beverly Hills, som hon köpt av Michael Douglas med den kände medieprofilen Jay Leno som en av de närmaste grannarna.

Enligt egen utsago har hon själv prostituerat sig omkring fem–sex gånger. Då hon ledde sin prostitutionsverksamhet som ett företag, var hennes arvode 40 % av vad hennes 20–70 prostituerade tog betalt av kunderna. Fleiss beräknas därigenom ha tjänat mellan 5 och 10 miljoner dollar per år på sin verksamhet. Då kunderna ofta betalade med kontanter, skapades ett problem för Fleiss som berättat hur hon bar omkring säckar med pengar.

År 1993 greps Fleiss och några av hennes medarbetare i en polisrazzia i villan. Hon blev därigenom känd som "Hollywoods madame" i pressen. Två av hennes kunder (kunderna hittades i noga bokförda mappar), skådespelaren Charlie Sheen och rockartisten Billy Idol, kallades till den följande rättegången.

Fleiss dömdes att avtjäna ett federalt fängelsestraff på 3 år i Dublin, Kalifornien, för konspiration, skattebrott och penningtvätt. Vid anstalten ingick bl.a. straffarbete. Idag är hon frigiven och har porträtterats i flertalet TV-filmer.

Under 2010 medverkade Fleiss i TV via den brittiska upplagan av Celebrity Big Brother samt genom dokumentärsåpan Celebrity Rehab. År 2014 medverkade hon i tv-serien The Eklands, eftersom hon är vän med Britt Eklands dotter Victoria Sellers.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]