Helena Söderman

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Helena Söderman Bohlin, född Söderman 1 september 1967, är en svensk flöjtist, dirigent och pedagog.

Söderman Bohlin har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och på Sibelius-akademin. Bland hennes lärare märks Per-Olov Sahl, Lennart Ehrenlood, Stig Bengtsson, Per Ohlsson, Jorma Panula, Eric-Olof Söderström och Tönu Kaljuste.

Hon har skrivit teatermusik till Dramaten och arrangerat filmmusik till bland annat Den Osynlige, haft nära samarbete med Dag Volle (Denniz Pop) i olika projekt som flöjtist och dirigent. Söderman Bohlin har erhållit Stallbrödernas stipendium för sin mångsidighet inom musiken. Hon var medlem i popgruppen Edson under åren 1998–2003.

Söderman Bohlin är dirigent och konstnärlig ledare för Stockholms Akademiska Orkester sedan 1996 och arbetar som lärare i ensembleledning, flöjtspel och flöjtmetodik på Stockholms Musikpedagogiska Institut och på Kungliga Musikhögskolan i ämnet ensemblemetodik. På Kulturskolan Stockholm[1] är hon dirigent för Stockholms Ungdomssinfonietta och lärare i flöjtspel och musikteori.

Helena Söderman Bohlin är dotter till sjökapten Lars Söderman och förskollärare Siv Söderman samt gift med Jonas Söderman Bohlin.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Kulturskolan Stockholm” (på sv). www.stockholm.se. http://www.stockholm.se/kulturskolan. Läst 30 januari 2018.