Helt magiskt

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Helt magiskt
Originaltitel Helt magiskt
Genre Realityunderhållning
Programledare Marie Serneholt och Malin Olsson
Lagledare Michael Halvarson,
Charlie Caper,
Joe Labero
Antal avsnitt 10
Längd (per avsnitt) 60 min
Antal säsonger 1
Land Sverige
Språk Svenska
Produktion
Produktionsbolag Meter
Exekutiv producent Per Blankens
Producent Kimma Jankert,
John Nordling
Sändning
Originalkanal SVT1
Originalvisning 2011
Status Avslutad

Helt magiskt var ett trolleriprogram baserat på formatet The Magicians, producerat av Meter för Sveriges Television. Programmet sändes på lördagskvällar i SVT1 mellan den 1 oktober och 3 december 2011. Programledare var Marie Serneholt och Malin Olsson.

Programupplägg[redigera | redigera wikitext]

I varje avsnitt fick de tre trollkonstnärerna Michael Halvarson, Charlie Caper och Joe Labero samarbeta med varsin svensk kändisgäst i tre olika trick. Två av tricken framfördes för en publik i en studio, medan det tredje tricket var ett s.k. gatutrick och utfördes runt om i Stockholms sommarliv.

Efter att alla de tre magikerparen framfört sina nummer fick studiopubliken rösta fram en av de tre som skulle få utföra ett straff. Straffet var, fram tills studiopubliken hade röstat och resultatet om vilket par som skulle få göra det, hemligt för de tre paren.

I programmet sades det att varje magipar hade en vecka på sig att öva in de tre tricken innan inspelning av tricken skedde, både i gatumijö och i studion. Programmen spelades in i förväg och var således inte direktsända.