Hermann Huppen

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Hermann Huppen.

Hermann Huppen, född 17 juli 1938, är en belgisk serieskapare, verksam under signaturen Hermann. Bland de serier han varit delaktig i märks framför allt äventyrsserien Bernard Prince, westernserien Comanche och den post-apokalyptiska serien Jeremiah.

Hermann föddes i Malmedy i Belgien och utbildade sig till tecknare i Bryssel. Efter att ha inlett sitt yrkesverksamma liv som inredningsdesigner började han, genom sin svåger, serieredaktören och -tecknaren Philippe Vandooren, att teckna serier. Han kom tidigt i kontakt med författaren Greg, ett samarbete som ledde till serierna Bernard Prince (skapad 1966) och Comanche (1969).

I mitten av 1970-talet tecknade han de två första albumen i den verklighetsbaserade äventyrsserien Jugurtha med manus av Jean-Luc Vernal och 1977 inleddes utgivningen av Jeremiah, den första serie som Hermann både tecknade och skrev manus till. Bland hans senare serier märks medeltidsserien Tornen vid Bois-Maury, den av Vandooren författade humorserien Nick, samt ett flertal fristående album; däribland den prisbelönta Sarajevo Tango från 1995.

Serier (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]