Hermann Huppen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Hermann Huppen.

Hermann Huppen, född 17 juli 1938, är en belgisk serieskapare, verksam under signaturen Hermann. Bland de serier han varit delaktig i märks framför allt äventyrsserien Bernard Prince, westernserien Comanche och den post-apokalyptiska serien Jeremiah.

Hermann föddes i Malmedy i Belgien och utbildade sig till tecknare i Bryssel. Efter att ha inlett sitt yrkesverksamma liv som inredningsdesigner började han, genom sin svåger, serieredaktören och -tecknaren Philippe Vandooren, att teckna serier. Han kom tidigt i kontakt med författaren Greg, ett samarbete som ledde till serierna Bernard Prince (skapad 1966) och Comanche (1969).

I mitten av 1970-talet tecknade han de två första albumen i den verklighetsbaserade äventyrsserien Jugurtha med manus av Jean-Luc Vernal och 1977 inleddes utgivningen av Jeremiah, den första serie som Hermann både tecknade och skrev manus till. Bland hans senare serier märks medeltidsserien Tornen vid Bois-Maury, den av Vandooren författade humorserien Nick, samt ett flertal fristående album; däribland den prisbelönta Sarajevo Tango från 1995.

Serier (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]