Herrestads AIF

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Herrestads AIF är en idrottsförening med c:a 1000 medlemmar från Herrestad ett par kilometer väster om Uddevalla i Sverige. Det är en sektionsförening med fyra olika sektioner. De fyra sektionerna är fotboll, orientering, gymnastik och innebandy.

Föreningen grundades den 9 juni 1935. Sektionerna som fanns då var fotboll, friidrott och skidor. Orienteringssektionen bildades först fyra år senare, 1939. Efter det låg sektionen lågt ett tag för att sedan blomstra upp igen på slutet av 1960-talet.

Genom årens lopp har föreningen haft många olika sektioner. Bland annat bandy, gång och bordtennis. Orienteringssektionen hade stora framgångar i slutet av 1980-talet då bl.a. Veronica Andersson vann Hällefors tredagars. I slutet av 1900-talet gjordes en satsning på nybörjarkurser och antalet ungdomar i sektionen ökade kraftigt.

Sedan 2001 har föreningen regelbundet deltagit i 25-manna, som är en stafett med 25 deltagare per lag. Ett femtontal medlemmar ur sektionen åker varje år till O-ringen, som är Sveriges största orienteringstävling.

År 2006 har sektionen ca 50 medlemmar varav 30 aktivt tävlande. Av de 30 är mer än hälften ungdomar. Antalet medlemmar i Orienteringssektionen blir fler och fler för varje år.

Föreningen har år 2006 även startat en innebandy-sektion, med både ett herr- och ett damlag samt ett flertal ungdomslag som blomstrar upp nu.

Herrestads AIF p00 (innebandy) var 2014 Sveriges fjärde främsta lag. Deras hemmaplan är Rimnershallen.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]