Hetalia: Axis Powers

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Axis Powers Hetalia (ヘ タ リ ア axelmakterna, Hetaria Akushissu pawazu ofta förkortat, i "Hetalia"?) Är en satirisk manga skapat av Hidekaz Himaruya distribueras på nätet och publicerades av Gentosha som tankōbon sedan 2008. Sex volymer publicerades i oktober 2013 .

Hetalia manga är en fyra lådor anthropomorphized de olika länder i världen. Berättelsen utspelar sig under de två världskrigen, och dess huvudsakliga protagonist Italien, Tyskland och Japan (därav titeln "axelmakterna" eller befogenheter axelmakterna i världskriget). Den manga implementerar satiriska situationer och ofta spelar på stereotyper i varje land (Italien älskar pasta och pizza, har Kanada en inhemsk isbjörn och äter pannkakor med lönnsirap och poutine i dubbade versionen engelska osv).

En anime anpassning, som ONA producerad av Studio Deen sänds mellan januari 2009 och mars 2010 för totalt 52 episoder över två säsonger. Tredje och fjärde säsongen av 24 episoder vardera fördelas mellan mars 2010 och mars 2011. En animerad film, Axis Powers Hetalia - Måla det, Vit, släpptes den 5 juni 2010. En femte säsong med ett nytt team animering, sänds mellan januari och juli 2013. En sjätte säsongen har tillkännagivits, men releasedatum är okänt.

Namnet "Hetalia" är en kappsäck ord, som kombinerar det japanska ordet hetare (ヘ タ レ?, Betyder "inkompetent") och Italia (イ タ リ ア?, Italien på japanska).

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]