Hjärtats hjältar

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Hjärtats hjältar
(1-24 december 2004[1])
GenreAdventskalender
Antal avsnitt24
LandSverige Sverige
SpråkSvenska
Produktion
ProduktionsbolagSR
Sändning
KanalSR P3
SR P4

Hjärtats hjältar var SR:s julkalender 2004.

Adventskalendern[redigera | redigera wikitext]

Kalendern visar Julius som ishockeyspelare (med tröjnummer "97"), och några hus i bakgrunden. På reklampelare står, i stället för reklam, "Saknad Juliana" och en bild på Juliana.[2]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Julius och Juliana är tvillingar som alltid stått varandra väldigt nära, men nu har något ändrats. Julius vill bli bättre i ishockey, och besatt av sin träning träna, och struntar i julen.

Juliana oroar sig för sin bror, och besöker skolsyster "Vansinniga Vera". Vera berättar att Julius kan förstöra sig själv med sin hårda träning.

I ett hemligt rum visar Vera en så kallad "förminskningsmaskin" hon uppfunnit. Juliana förminskas, och injiceras i sin brors kropp för att se om det finns något sätt att rädda honom. I en gul ubåtsliknande farkost färdas Juliana genom blodkärlen i Julius kropp.[3]

Medverkande[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Svensk mediedatabas”. http://smdb.kb.se/catalog/search?q=%22Hj%C3%A4rtats+hj%C3%A4ltar%22+typ%3Aradio&sort=OLDEST. Läst 5 april 2011. 
  2. ^ ”Julkalendrar”. http://helgo.net/emma/julkalendrar.php?y=2004&t=radio. Läst 2 april 2011. 
  3. ^ ”2004, Hjärtats hjältar”. Sveriges Radio. http://sverigesradio.se/barn/julkalendrar/2004.stm. Läst 30 augusti 2015.