Hugo "Hurley" Reyes

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Hugo "Hurley" Reyes
Lost-rollfigur
Jorgegfdl.PNG
Första framträdande"Numbers"
SkådespelareJorge Garcia
Antal avsnitt"Numbers"
"Exodus: Part 1"
"Everybody Hates Hugo"
"Dave"
"Tricia Tanaka Is Dead"
"The Beginning of the End"
"There's No Place Like Home"
"The Lie"
Information
FödelsenamnHugo Reyes
ArtMänniska
KönMan
NationalitetAmerikan
Ålder30

Hugo "Hurley" Reyes är en fiktiv person i TV-serien Lost.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Hurley föddes i Miami, Florida, men familjen flyttade till Santa Monica, Kalifornien senare. Som barn lämnade Hurleys far familjen, och Hugo handskas med sorgen genom att äta. Senare i livet var Hurley inblandad i en olycka där ett däck kollapsade då han steg ut på den, varvid två personer omkom. Däcket var byggt för att endast hålla 8 personer och även om det fanns 23 personer på däcket innan Hurley steg på kände han oerhörd skuld för det som inträffade och blev mycket deprimerad. Hugos mamma blev så orolig för hans mentala tillstånd att hon fick honom placerad på ett mentalsjukhus. På sjukhuset träffade han Leonard Simms, en patient som konstant upprepade en serie nummer; 4: 8: 15: 16: 23: 42. Hugo träffade också Dave som han blev nära vän med, den enda andra ”normala” personen på mentalsjukhuset. Efter påtryckningar från sin psykiater inser Hugo till slut att Dave bara var en påhittad figur, och när Dave försöker få Hugo att rymma från institutionen lät han istället Dave klättra ut genom fönstret och stänger därefter fönstret bakom honom. Efter att Dave försvunnit friskförklarades Hugo.

Hugo återupptog sitt jobb på en snabbmatsrestaurang och flyttade tillbaka till sin mor. Han beslöt att använda Leonards siffror på ett lotteri och vann 114 miljoner dollar. Efter att ha vunnit på lotteriet började Hugo uppleva konstant otur: hans farfar dog när han intervjuades i TV, hans brors fru lämnade honom för en servitris, prästen på hans farfars begravning träffades av blixten och hans bästa vän Johnny blev tillsammans med kvinnan Hugo var intresserad av. Hugo köpte sedan ett nytt hus åt sin mor, vilket började brinna när han visade det för henne och han greps efter att ha blivit misstagen för en knarklangare. Samtidigt fortsatte Hugos förmögenhet att öka. Hugo började misstänka att det låg en förbannelse över de nummer han använde för att vinna lotteriet. Han besökte mentalsjukhuset igen för att tala med Leonard, som berättade för Hugo att mannen som kunde förklara hemligheten med siffrorna, Sam Toomey, bodde i Australien.

Innan Hugo åkte till Australien återvände hans far och flyttade tillsammans med Hugo och hans mor. Hans far anmärkte på Hugos vikt, vilket leder till ännu mer missnöje från en redan sårad och förbittrad Hugo. Hans far övertalade honom att gå till en "botare" för att häva hans förbannelse, men när Hugo upptäcker att hans far hade betalat botaren för att ljuga för Hugo gav Hugo upp och bokade sin resa till Australien.

I Australien besökte Hugo Sam Toomeys hustru, mannen som hörde siffrorna tillsammans med Leonard. Hon berättade att Sam har begått självmord för att undkomma sin ständiga otur. När Hugo skulle flyga hem drabbades han av flera förhinder, bland annat en fullpackad hiss, slut på bensin i bilen och förseningar vid incheckningen. Han tog sig så småningom till gaten, precis i tid för att beviljas tillträde på planet. Efter att planet havererade tror Hugo att det kan vara resultatet av hans förbannelse.

På Ön[redigera | redigera wikitext]

Under kaoset efter haveriet, hjälper Hurley på Jacks begäran Claire bort från flygplansvraket. Hurley försöker att hjälpa till så mycket som möjligt, men hans hemofobi gör det svårt för honom att hjälpa Jack vid operationer. Han tar istället ansvar för ransonering av mat och vatten som räddats från planet. När en grupp av de överlevande flyttar in till grottor i djungeln följer Hurley med, och hittar där ett antal golfklubbor. För att försöka lindra stressen hos de strandsatta skapar Hurley en golfbana som visar sig vara en stor framgång. När Claire påstår sig ha blivit attackerade av någon av de överlevande erbjuder sig Hurley att skapa en lista över alla strandsatta, med namn och hemort. När han sedan jämför sin lista med den officiella listan för Oceanic 816 upptäcker han att Ethan inte var med på planet, och varnar de resterande i gruppen.

Hurley stöter på siffrorna som han tror att det ligger en förbannelse över även på ön, bland annat på de kartor som Sayid tagit med sig från Rousseau samt på ”luckan” som leder ned till DHARMA-stationen Svanen.

Kort efter att de överlevande från den bakre delen av flygplanet ansluter sig till Hurleys grupp fattar han tycke för Libby. De två kommer varandra nära och Hurley tycker hon känns märkvärdigt välbekant. Libby försöker hjälpa honom ur sitt matberoende genom att motionera tillsammans med honom och bygga upp Hurleys självförtroende. När de andra i gruppen återigen utser Hurley som ansvarig för matransoneringen trots hans motstånd blir hans stressnivå så hög att han återigen börjar se sin låtsaskompis, Dave, från hans dagar på mentalsjukhuset. Han börjar dra sig undan från Libby och resten av lägret och startar om hans matvanor med Daves uppmuntran. Dave leder sedan Hurley till en klippa och övertygar honom om att han är fortfarande är kvar på institutionen i koma, och säger att enda sättet att "vakna upp" är att hoppa från klippan, som Dave själv tänker göra. Hurley räddas av att Libby hjälper honom att inse att Dave inte är på riktigt och att han faktiskt befinner sig på en öde ö.

Hurley planerar efter detta en överraskningspicknick för Libby, men glömmer att ta med filtar. Libby erbjuder sig att hämta dem åt honom, vilket leder till att hon blir skjuten av Michael. Hurley tar hennes död mycket hårt. Hurley bestämmer sig till slut att följa med Jack, Kate, Sawyer och Michael för att rädda Walt från De andra. Under denna vandring får Hurley veta sanningen om Libbys död och konfronterar Michael. Efter att gruppen överfallits av De andra släpps Hurley och instrueras att återvända till sitt läger och säga till gruppen att de aldrig kan komma till den andra delen av ön, något han är ovillig att göra, men går med på efter en signal från Jack. Hurley stöter på Locke, Desmond och Charlie på vägen tillbaka och informerar dem om vad som inträffat.

När Desmond följande dag frågar Hurley om han kan följa med honom på en vandring tillsammans med Jin och Charlie accepterar han erbjudandet. På sin vandring ser de en fallskärmshoppare som hoppar från en helikopter och hittar sedan Naomi hängande från ett träd. De fyra tar henne tillbaka till stranden, där de gömmer henne i Hurleys tält. När gruppen senare informeras om Jacks plan att attackera De andra när de anländer till stranden för att kidnappa Sun erbjuder sig Hurley att tillsammans med Desmond och Charlie ta sig ned till DHARMA-stationen spegeln, men nekas plats på grund av sin vikt (i själva verket nekar Charlie Hurley att följa med på grund av att Hurley skulle stoppa honom från att offra sig för gruppen). Hurley följer istället med Claire till radiomasten.

Hurley håller med Locke om att fraktfartyget Jack tillkallat inte kommit till ön för att rädda dem och tar tillsammans med Lockes grupp sin tillflykt till De andras by. Hurley och de andra i Lockes grupp upprörs över Lockes idéer och metoder, särskilt när Locke tar fraktfartygsmedlemmarna Charlotte och Miles som gisslan. Hurley är senare närvarande vid gruppens möte i Locke hus, där får han veta att fraktfartygets besättning har planer på att döda alla på ön efter att de tillfångatagit Ben. När legosoldaterna från fraktfartyget närmar sig De andras by gömmer sig Hurley och de andra i Bens hus. När Sawyer kommer tillbaka till Bens hur tillsammans med en skadad Claire vägrar Ben att öppna dörren för dem, så Hurley släpper in dem genom ett fönstret. Hurley följer senare Ben anvisningar och flyr huset tillsammans med alla andra.

Hurley, Jack, Kate, Sawyer, Sayid, och helikopterpiloten Lapidus flyr till fraktfartyget med helikoptern som legosoldaterna använde för att ta sig till ön. När de lyft från ön inser de att de inte kommer att kunna landa på fraktfartyget eftersom det exploderade och de kan heller inte återvända till ön eftersom den försvann när Ben flyttade den. Besättningen tar istället tillflykt på en flotte. Efter detta kommer Penelope Widmores med en räddningsbåt och tillsammans med resten av Oceanic Six åker Hurley vidare till Sumba.

Efter ön[redigera | redigera wikitext]

Efter att ha lämnat Sumba transporteras Hurley och de andra överlevande med ett lastplan till en militärbas, där Hurley återförenas med sina föräldrar. Han är också närvarande när Oceanic Airlines håller en presskonferens för att berätta de överlevandes historia.

När Hurley kommit hem till sina föräldrar överraskar hans far honom genom att visa honom den gamla Camaron som han och hans far arbetat på sedan han var liten, restaurerad. Hans far frågar om han vill ta den för en provtur, och Hurley accepterar erbjudandet. När Hurley stiger in i bilen ser at att körsträckan för bilen är den serie nummer som Hurley tror att det vilar en förbannelse över. Hurley blir mycket upprörd och anklagar sin far att göra ett practical joke på honom. Hans far förnekar det, men Hurley blir så orolig att han flyr.

Senare ser Hurley Charlie i en närbutik, något som gör honom mycket skärrad. Han hoppar in i sin bil och kör iväg vilket leder polisen på en lång biljakt. Hurley grips till slut och skriker upprepade gånger att han är en medlem av Oceanic 6. Hurley förs till polisstationen, där Ana-Lucia gamla partner Mike Walton. Under Hurleys förhör ser han i spegeln Charlies drunkning med orden "De behöver dig" skrivet på markör på handen, precis som det stod "inte Pennys båt". Hurley får en panikattack och blir återigen inskriven på ett mentalsjukhus.

När Hurley sitter på gården en dag kontaktats han av Charlie. Hurley tror att han återigen blivit galen, eftersom han vet att Charlie är död. Charlie övertygar småningom Hurley att sitta ner och tala med honom. Charlie medger att han verkligen är död, men att han också är på platsen. Hurley berättar sedan för Charlie att han flippade ut i närbutiken för att han såg honom där. Charlie berättar då för honom att "De behöver dig." Hurley blundar och räknar till fem och när han öppnar ögonen igen är Charlie är borta.

Hurley får senare besök av Sayid som kommit till mentalsjukhuset för att frita Hurley. Hurley är rädd att Sayid vill ta honom tillbaka till ön och berättar om sitt möte med Jeremy Bentham. Sayid säger till honom att han bara vill ta Hurley till en säker plats, inte tillbaka till ön.

Sayid tar honom till ett hyreshus, bara för att upptäcka att det finns farliga män där som väntar på att Sayid ska komma in. Sayid hamnar i slagsmål med dem och kastar en av dem ut från balkongen och dödar de andra, men blir i processen själv skjuten av en pil med lugnande medel. Hurley tar Sayid till sina föräldrars hus. Hurley bekänner för sina föräldrar om vad som hänt honom på ön och att Oceanic Six har ljugit. Hurleys far tar den medvetslösa Sayid till Jack, den enda läkaren som Hurley kan lita på.

När Hurley är ensam i sitt hus kontaktas han av Ben Linus, som ber Hurley att komma med honom så de kan åka tillbaka till ön, men Hurley går istället ut från sitt hus och bekänner de mord som begåtts av Sayid och låter sig bli arresterad för att undkomma Ben. Ben tar hjälp av sin advokat och lyckas få anklagelserna mot Hurley nedlagda och Hurley sätts på fri fot. Hurley lämnar fängelset i en taxi och åker tillsammans med Jacob, som frågar Hurley varför han inte vill återvända till ön. Jacob förklarar för Hurley att det inte ligger en förbannelse över honom och att hans förmåga att tala med döda är "en välsignelse". Jacob ger Hurley information om flygningen som kommer att få honom tillbaka till ön och säger till honom att det är hans val, och att han inte behöver göra något han inte vill göra. Jacob lämnar också ett gitarrfodral till Hurley.

Hurley tar Jacobs råd och åker till LAX för att åka med på flyget tillsammans med Sun, Jack, Sayid och Kate, samt Ben Linus. Det visar sig att Hurley köpt upp flertalet platser på flyget och vägrade att låta andra människor som väntade på restplatser att ta dem i syfte att rädda fler oskyldiga från att haverera på ön. Under flygningen uppstår svår turbulens och planet havererar.

Tillbaka till ön[redigera | redigera wikitext]

Hurley överlever haveriet med Ajira Airways Flight 316 och räddas av Jack från att drunkna. Tillsammans med Kate och Jack stöter de på Jin, klädd i en DHARMA-overall, som tar dem till Sawyer. Sawyer informerar dem om att de befinner sig i år 1977 och att de som stannade på ön och överlevt har anslutit sig till DHARMA-initiativet. Sawyer och Juliet registrerar in Hurley, Jack och Kate som ”nya rekryter”. Hurley får som uppgift att tjänstgöra som kock. Hugo börjar också skriva ner den andra delen av Star Wars-trilogin, Rymdimperiet slår tillbaka i ett försök att senare sälja den till George Lucas.

Efter att bomben detonerats transporteras de överlevande tillbaka till år 2007. Jacob tar återigen kontakt med Hurley och berättar för honom att han blivit mördad. Jacob ber Hurley att ta Sayid till templet, eftersom det är det enda sättet att rädda honom, och berättar att Jin vet var templet är. När de anländer till templet berättar Hurley för invånarna att Jacob sänt dem och bevisar det genom att ge dem gitarrfodralet som han fått av Jacob.

Den alternativa tidslinjen[redigera | redigera wikitext]

I den alternativa tidslinjen äger Hurley Mr Cluck's Chicken franchise, är arbetsgivare åt John Locke och beskriver sig själv som den lyckligaste mannen i världen.