Hundbajsflickan

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Hundbajsflickan är en svensk översättning av den beteckning sydkoreanska bloggare gett en kvinna som vägrade städa upp i en tunnelbanevagn efter sin hund.

En medresenär erbjöd kvinnan en servett som kvinnan tog och snabbt tvättade sin hund med. När andra medresenärer föreslog att hon skulle använda servetten till att ta upp hundbajset vägrade kvinnan lyssna och gick av vid kommande tunnelbanestation.

Medial uppståndelse kring incidenten[redigera | redigera wikitext]

Tråkigt nog för den unga kvinnan tog en resenär en bild på henne och hennes hund och skickade in bilden till en populär koreansk internetsida. Internetbesökare började leta efter ledtrådar om vem denna kvinna var och inom några dagar var hon identifierad. Personuppgifter lades ut som ett sätt att bestraffa hennes handlingar. Bilden blev snabbt en av de populäraste på koreanska sidor. Diskussionerna kring denna händelse fick fart än en gång när det togs upp i media och började diskuteras även på koreanska web-communities. Det sägs att kvinnan slutade högskolestudier på grund av att hon skämdes.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]