Håkan Nyberg (företagsledare)

Från Wikipedia

Håkan Nyberg, född 1959, är en företagsledare och fram till 2017 vd för internetbanken Nordnet[1]. Han fick rollen som vd för Nordnet 2012[2][3][4] och var dessförinnan vd för Entercard i 7 år. Han har en magisterexamen i tillämpad matematik från Kungliga Tekniska Högskolan och har varit chef för internetbankverksamheten hos Swedbank.

Håkan inledde sin yrkesbana som säljare på IBM. Han har drygt 20 års yrkeserfarenhet från bank- och finanssektorn. Under sin karriär har Håkan bl.a. hunnit med att vara chef för Föreningssparbanken Kort. Från 2003 och två år framöver var han regional chef på Swedbank; han har även varit chef för internetbanksverksamheten hos Swedbank.

I mars 2014 uppmärksammades Håkans twittrande när Box Communications rankade honom som nummer tre bland börs-vd:ar som är aktiva på Twitter[5]. Håkan var finalist i Årets vd 2014, Womentor-priset 2014[död länk] (som delas ut till en individ som bidragit till fler kvinnliga ledare inom IT- och telekombranschen) och i Årets Mångfaldschef 2015 (som delas ut av tidningen Chef).

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]