Ian Paice

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ian Paice
Deep Purple - inFinite - The Long Goodbye Tour - Barclaycard Arena Hamburg 2017 29.jpg
FödelsenamnIan Anderson Paice
Född29 juni 1948 (74 år)
England Nottingham, England
GenreRockHårdrock
InstrumentTrummor
År som aktiv1967–idag
Relaterade artisterDeep PurpleWhitesnake

Ian Anderson Paice, född 29 juni 1948 i Nottingham, England, är en brittisk trummis. Ian Paice var trummis i hårdrocksbandet Deep Purple från starten 1968 fram till upplösningen 1976. När Deep Purple återförenades 1984 så började han spela igen och han är fortfarande bandets trummis vilket gör honom till den ende nuvarande medlemmen som spelat med gruppen sedan starten och som varit med på alla skivinspelningar.

Paice började sin musikaliska bana med att spela fiol, men bytte i tonåren till trummor. Han började med att spela med en massa lokala band tills han blev tillfrågad att vara med i Ritchie Blackmores band Roundabout. Kort därefter bytte man namn till Deep Purple.

Han hade sedan sin givna plats i bandet fram tills upplösningen 1976. Efter Deep Purple har han bland annat varit inblandad i inspelningar med Eddie Harris och The Velvet Underground. Han var även trummis i David Coverdales grupp Whitesnake under början av åttiotalet. Sedan återföreningen 1984 är han åter medlem i Deep Purple och gruppen har turnerat och spelat in skivor sedan dess.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]