Ian Paice

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Ian Paice
Arrow Festival8 Deep Purple-Paice Cropped.jpg
Födelsenamn Ian Anderson Paice
Född 29 juni 1948 (68 år)
Bakgrund England Nottingham, England
Genrer Rock
Hårdrock
Instrument Trummor
År som aktiv 1967 - idag
Artistsamarbeten Deep Purple
Whitesnake

Ian Anderson Paice, född 29 juni 1948 i Nottingham, England, är en brittisk trummis. Ian Paice var trummis i hårdrocksbandet Deep Purple från starten 1968 fram till upplösningen 1976. När Deep Purple återförenades 1984 så började han spela igen och han är fortfarande bandets trummis vilket gör honom till den ende nuvarande medlemmen som spelat med gruppen sedan starten och som varit med på alla skivinspelningar.

Paice började sin musikaliska bana med att spela fiol, men bytte i tonåren till trummor. Han började med att spela med en massa lokala band tills han blev tillfrågad att vara med i Ritchie Blackmores band Roundabout. Kort därefter bytte man namn till Deep Purple.

Han hade sedan sin givna plats i bandet fram tills upplösningen 1976. Efter Deep Purple har han bland annat varit inblandad i inspelningar med Eddie Harris och The Velvet Underground. Han var även trummis i David Coverdales grupp Whitesnake under början av åttiotalet. Sedan återföreningen 1984 är han åter medlem i Deep Purple och gruppen har turnerat och spelat in skivor sedan dess.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]