Hoppa till innehållet

Ictimai Televiziya

Från Wikipedia
Ictimai Televiziya
Ictimai Televiziya
Lanserad29 augusti 2005
ÄgareIsmäyıl Ömärov
Bildupplösning4:3 (576i, SDTV)
LandAzerbajdzjan Azerbajdzjan
HuvudkontorBaku, Azerbajdzjan
Webbplatswww.itv.az

Ictimai Televiziya (azerbajdzjanska: İctimai Televiziya və Radio Yayımları Şirkəti, förkortat ITV) är ett TV-bolag från Azerbajdzjan. ITV blev medlem i EBU den 5 juli 2007 och man kan därför skicka ett bidrag till musiktävlingen Eurovision Song Contest. År 2008 skickade Azerbajdzjan sitt första bidrag till tävlingen.

ITV är ett av få sändande TV-bolag i Eurovision som inte är statligt ägt. Azerbajdzjans statliga TV-kanal, Azeri TeleVision, försökte också att gå med i EBU, men nekades på grund av sin relation till regeringen.

Den 2 februari 2009 meddelades det att ITV skulle stå värd för Eurovision Dance Contest 2010, vilket skulle arrangeras hösten 2010 i Baku.[1] Sedan dess har EBU skjutit upp tävlingen över obestämd tid på grund av deltagarbrist.

Sedan Azerbajdzjan, på sitt fjärde försök, vunnit Eurovision Song Contest 2011, kommer ITV att stå värd för Eurovision Song Contest 2012.

Azerbajdzjan kommer även att debutera i 2012 års Junior Eurovision Song Contest och det blir ITV, som i egenskap av att vara medlem i EBU, kommer att sända evenemanget.

Externa länkar

[redigera | redigera wikitext]